MojWindows

Vytváranie snímok obrazovky a herných videí je na konzolách rodiny Xbox One veľmi jednoduché. Úplne iný príbeh je to však v momente, kedy ich chcete rýchlo a ľahko dostať napríklad do počítača pre ďalšiu úpravu.

Na pomoc prišla webová stránka XboxDVR, ktorá tento problém efektne vyriešila. Priamo zo svojho prehliadača môžete videá a screenshoty z Xbox Live profilu stiahnuť rovno do počítača, a tam už ich upravovať podľa potreby.

To ale zjavne nestačilo a XboxDVR teraz prichádza s bezplatnou aplikáciou pre Android a iOS. Hoci väčšina hráčov so záujmom o zdieľanie svojich herných zážitkov využije asi priamo web, tým menej náročným poslúži aj verzia pre smartfóny.

Čo sa týka jej používania, všetko je intuitívne. Po spustení vás aplikácia vyzve na zadanie svojho gamertagu, čím získate prístup k verejne zdieľaným videám a snímkam z Xbox Live profilu. Prípadne sa môžete cez tlačidlo v dolnej ponuke prekliknúť k obsahu, ktorý zdieľajú vaši Xbox Live priatelia.

Obsah môžete buď jednoducho stiahnuť do smartfónu, alebo ho zdieľať cez komunikačné aplikácie a klientov sociálnych sietí ako sú napríklad Discord, Facebook, Instagram, Twitter, WhatsApp a podobne.

Pred samotným zdieľaním alebo stiahnutím aplikácia umožní videá upravovať, no len v tom zmysle, že môžete skrátiť ich dĺžku a znížiť celkovú kvalitu. Akékoľvek čo i len trochu pokročilejšie možnosti by ste tu hľadali márne. Úprava videí ale nie je účelom tejto aplikácie, na to existuje kopa editorov.

Klient XboxDVR má používateľom zjednodušiť prenos obsahu z konzoly, čo rozhodne spĺňa. Tvorcovia ale už teraz plánujú pridať nové možnosti, ktoré sú dostupné na webe XboxDVR.com – napríklad vytváranie GIFov.

Klient XboxDVR je v obchodoch pre smartfóny zaradený pod názvom „Share Xbox Clips & Screenshots for Xbox DVR“, tak sa nezľaknite, ste na správnej adrese. Ešte malá rada na záver – pokiaľ v aplikácii žiaden obsah nevidíte a viete, že ste ho vytvorili, overte si nastavenia súkromia na svojej konzole.

08.01.2019

+