MojWindows

Zoznam kvalitných exkluzívnych titulov pre konzoly Xbox One je za ostatné roky v porovnaní s konkurenčnou platformou o čosi redšia. Microsoft sa túto situáciu už dlhšiu dobu snaží vylepšiť, pod svoje krídla zobral viacero popredných vývojárskych štúdií a súčasne podporuje aj menších nezávislých tvorcov.

Názorný pohľad na to, aké hry nás čakajú v dohľadnej dobe prináša každoročná výstava E3, kde v roku 2017 dostala priestor aj lákavo vyzerajúca hra The Last Night založená na sci-fi žánri kyberpunk.

Otvorený svet, unikátne 2D prostredie a plno akcie prepájajúcej prvky plošinoviek a „stealth“ hier. Toto všetko sľuboval nový titul, ktorý mal byť síce len dočasnou konzolovou exkluzivitou pre Xbox One, no napriek tomu by majiteľov tejto konzoly určite potešil.

Štúdio OddTales sa na dlhší čas odmlčalo, a ako upozornil portál PCGamer, nové informácie o pripravovanom kúsku svetlo sveta uzreli až na sklonku minulého roka. Bohužiaľ sa nenesú v pozitívnom duchu.

Počas roka to najskôr vyzeralo všetko veľmi pozitívne, no potom štúdio narazilo na masívne obchodné, právne a finančné problémy. O čo presne išlo pritom zástupca štúdia ďalej neuvádza, vraj nemôže. Kvôli tomu bolo zrušené vydanie nového propagačného videa s herným obsahom a celé to zaklincovali masívne problémy s financovaním.

Štúdio teraz hľadá nových investorov, ktorí by pomohli dostať sa z tejto prekérnej situácie a osud očakávanej hry nateraz stojí na vratkých nohách.

02.01.2019
Zdroj: PCGamer

+