MojWindows

Bláznivé spojenie pretekárskych áut a loptových hier, Rocket League, sa konečne dočkalo plnohodnotného medziplatformového hrania. K doterajšej podpore medzi Xbox One, Nintendo Switch a Steamom, sa konečne pripája aj konzola PlayStation 4.

V najbližšej aktualizácií pre hru bude implementovaný nový systém, ktorý takzvaný „cross-play“ značne uľahčí, najmä v prípade, že budete chcieť hrať s konkrétnymi priateľmi, no nie len v súkromnom zápase ako doteraz.

Ide o celkom významnú udalosť, nakoľko spoločnosť Sony v otázke prepojenia svojej konzoly dlhodobo zaujímala negatívne stanovisko. Odvolávala sa pritom na ochranu svojich zákazníkov pred „vonkajšími vplyvmi, na ktoré nemá dosah“.

Za tento postoj bola opakovane kritizovaná, no tlaku podľahla v prípade extrémne populárneho titulu Fortnite. Teraz síce pokračuje aj v prípade Rocket League, no stále nie je celkom jasné, či sa zmenil celkový postoj alebo ide skôr o výnimky.

V každom prípade, medziplatformová podpora by mala byť v Rocket League zapnutá automaticky. Overiť si to ale môžete v nastaveniach, konkrétne cez sekcie „Options“ – „Gameplay“ – „Cross-Platform Play“.

15.01.2019
Zdroj: Rocket League

+