MojWindows

ASUS už v najbližších dňoch na našom trhu spustí predaj noviniek radu ZenBook. Tie svoju celosvetovú premiéru zažili ešte koncom augusta na veľtrhu IFA 2018. Z prezentovaného portfólia slovenské zastúpenie spomína konkrétne dvojicu modelov ZenBook 13 (UX333) a ZenBook 14 (UX433).

Dvojica sa okrem vyššieho výkonu teší hlavne z vynoveného dizajnu, „bezrámikového“ NanoEdge displeja a kompaktného prevedenia – má ísť o najmenšie notebooky vo svojich veľkostných kategóriách.

13-palcové a 14-palcové modely vo vybraných konfiguráciách obsahujú veľmi zaujímavý prvok – exkluzívny NumberPad. Je to touchpad s plnohodnotnou podsvietenou numerickou klávesnicou. Podsvietenú numerickú klávesnicu môžete jednoducho aktivovať ťuknutím na ikonu NumberPad v pravom hornom rohu touchpadu.

Oba modely sú tiež vybavené špeciálnou 3D infračervenou kamerou, ktorá umožňuje odomykanie tvárou pomocou funkcie Windows Hello. Výdrž nových ZenBookov má podľa výrobcu dosahovať až 14 hodín.

Nové modely poháňa 8. generácia procesorov Intel Core i5 alebo i7 a grafická karta NVIDIA GeForce MX150. Vo výbave je aj 16GB RAM, rýchle PCIe SSD úložisko s kapacitou do 1 TB, gigabitová Wi-Fi, Bluetooth 5.0 či USB-C porty. Duo spĺňa štandard odolnosti MIL-STD-810G a disponuje aj USB-A a HDMI portami a čítačkou SD kariet.

Zaujímavosťou je exkluzívny pánt ErgoLift, ktorý automaticky prispôsobí náklon klávesnice pre optimálne písanie. Naklonenie klávesnice zároveň vylepšuje chladenie a reprodukciu zvuku.

ASUS ZenBook 13 (UX333) za cenu od 969 € a ZenBook 14 (UX433) za cenu od 999 € budú na našom trhu k dispozícii od polovice decembra 2018.

Zdroj: TS

12.12.2018

+