MojWindows

HP sa vo veľkom púšťa do inovácie svojich existujúcich produktov určených pre tvorcov obsahu a pracantov, ktorí často cestujú a potrebujú preto výkonné, no mobilné pracovné stanice. Z ponuky HP sú pre nich určené najmä zariadenia rodiny HP ZBook.

Súčasťou aktuálneho portfólia pracovných staníc HP Z sú mobilné pracovné stanice ZBook, stolné pracovné stanice Z a monitory HP DreamColor.

Modely HP ZBook Studio, HP ZBook Studio x360, HP ZBook 15 a HP ZBook 17 do vienka dostali väčší výpočtový výkon, nové bezpečnostné prvky a obrazovky s vyšším jasom.

Konkrétne sa spomína možnosť osadiť šesťjadrové procesory Intel Core i9 a 32 až 128 GB operačnej pamäte, samozrejme v závislosti od konkrétneho modelu. Ako nové bezpečnostné funkcie HP uvádza používanie diskového poľa RAID 1 pre zrkadlenie obsahu uloženého na diskoch.

Kúsky HP ZBook Studio aj HP ZBook Studio x360 navyše dostali grafickú kartu NVIDIA Quadro P2000, aby si účinne poradili s úlohami ako úprava videa a 3D renderovanie.

Obrazovku s vyšším jasom mal podľa zaslaných informácií dostať práve konvertibil HP ZBook Studio x360. Vo voliteľnej výbave, teda za príplatok, pribudla dotyková antireflexná obrazovka s úpravou proti odleskom, jasom 600 nitov a 100% pokrytím farebného priestoru Adobe RGB. HP v tejto súvislosti vyzdvihuje aj použitie najnovšej generácie ochranného skla CORNING Gorilla Glass.

Vynovené zariadenia rodiny ZBook sa už majú nachádzať v predaji, pričom ich ceny začínajú na sume od 849€ až po 1349€. Ide však o ceny základných konfigurácií.

HP SmartStream Designer for Designers prístupný všetkým

HP tiež sprístupnilo všetkým tvorcom svoj HP SmartStream Designer for Designers (D4D), plugin pre Adobe Illustrator CC. Tento balík riešení pre dizajnérov obsahuje napríklad funkciu HP SmartStream Mosaic, ktorá umožňuje vytvárať zakladacie súbory, s ktorými môžu používatelia bez obmedzenia manipulovať pomocou algoritmov a vytvárať jedinečné diela v reálnom čase.

HP SmartStream D4D je teraz voľne na stiahnutie na Adobe Exchange pre platformy Mac i PC. Inovatívnu technológiu digitálnej tlače od HP už využilo napríklad štúdio The Yarza Twins pri vytváraní individualizovaného dizajnu pre značku Smirnoff spoločnosti Diageo.

„Digitálna tlač od HP dokáže urobiť prácu s obalmi a celkovo s tlačou oveľa dynamickejšiu a zbaviť ju radu obmedzení. Až doteraz však existovala medzi vznikom konceptov a reálnou tvorbou medzera. S HP SmartStream D4D sa môžu dizajnéri v programe Adobe Illustrator CC konečne vyhrať s kvalitným a bohatým softvérom a vytvárať nezabudnuteľné obaly a kampane pre globálne aj lokálne značky,“ povedala Nancy Janes, šéfka inovácií značky z HP Inc.

10.12.2018

+