MojWindows

Spoločnosť HP sa s novým produktom HP ProBook x360 11 G3 zamerala na školstvo a oblasť vzdelávania. Konvertibilná novinka je síce tenšia než jej priamy predchodca, no napriek tomu sa vyznačuje zvýšenou odolnosťou, aby sa dokázala vysporiadať so všetkými úskaliami študentského života.

Má gumové okraje, ktoré tlmia nárazy, spevnenú zásuvku pre napájací kábel, displej chránený ochranným sklom CORNING Gorilla Glass 3 a klávesnicu odolnú proti poliatiu. Hoci po stránke dizajnu nevyzerá príliš lákavo, v tomto prípade je však dôležitejšia účelnosť.

Nakoľko ide o produkt priamo pre študentov, veľká pozornosť bola venovaná prvkom, ktoré im pomôžu čo najviac zvýšiť efektivitu učenia a školám pomôžu znížiť náklady na údržbu.

Výdrž batérie má dosahovať pozoruhodných 16 hodín, takže tento notebook by študentov nemal sklamať ani počas tých najnáročnejších dní, ktoré trávia prípravou na skúšky, či prácou na projektoch.

To, že z pohľadu hardvérovej výbavy nepôjde o výkonnostného dravca napovedá samotné určenie, ako aj bližší pohľad na osadené procesory. V technických špecifikáciách svietia procesory Intel Celeron N4100, Celeron N4000 a Pentium Silver N5000.

Na nenáročné úlohy bežného študenta postačujú, najmä v prípade, že ich sprevádza 8 GB RAM a 128 až 256 GB SSD disk. Študentom základnej a strednej školy by teda mohli stíhať. Dostupný bude podľa všetkého aj lacnejší variant so 64 GB eMMC úložiskom.

Osadená je tu 11,6-palcová dotyková obrazovka s rozlíšením 1366 x 768 pixelov a 67% pokrytím sRGB priestoru. Prípadne je možné stiahnuť po obrazovke s úpravou proti odleskom, ktorá však nie je dotyková.

K internetu sa pripojí buď cez 2×2 AC wi-fi adaptér alebo cez port RJ-45 pomocou sieťového kábla. Ochranu školskej siete a dôležitých dát zabezpečia integrované softvérové nástroje HP pre údržbu a zabezpečenie. Príkladom sú HP Manageability Integration Kit pre správu systémov s rôznymi OS, alebo HP Biosphere Gen4 pre automatické aktualizácie BIOSu.

Nová funkcia HP Interactive Light dodá interakcii v triede nové obrátky a zlepší spontánne skupinové diskusie, moderované otázky a odpovede a využitie vizualizácie pri ďalších úlohách.

Všestranná 360 ° konštrukcia sa prispôsobí akejkoľvek úlohe vďaka štyrom spôsobom použitia – stojan, stan, tablet a notebook. Študenti tak môžu ľahko tvoriť, prezentovať a spolupracovať na projektoch. Ešte viac možností potom prináša voliteľná duálna kamera a voliteľné digitálne pero.

Medzi dostupnými portami figuruje 2 x štandardné USB 3.1, 1 x USB Type-C, sieťový konektor RJ-45, kombinovaný jack a HDMI 2.0a. Do výbavy spadá aj čítačka SD kariet.

HP ProBook x360 11 G3 EE bude na Slovensku dostupný od januára. Predajné ceny zatiaľ neboli zverejnené, no vzhľadom na určenie a výbavu by nemalo ísť o príliš drahú záležitosť.

17.12.2018
Zdroj: TS

+