MojWindows

V snahe propagovať a sprístupňovať vzdelanie v oblasti najmodernejších cloudových technológií pre odborníkov a vývojárov predstavila spoločnosť Microsoft nový interaktívny vzdelávací portál Microsoft Learn, kde sa môže ktokoľvek jednoducho a bezplatne učiť a zdokonaľovať v používaní produktov a služieb spoločnosti.

Microsoft sústredí výuku technológií na jednom mieste, kde záujemcovia nájdu bezplatné online kurzy – príručky krok za krokom, môžu si vyskúšať prácu s nástrojmi priamo v interaktívnom prostredí v prehliadači a absolvovať tak aj programy zamerané na plnenie úloh.

Používatelia sa môžu v priebehu dvoch hodín naučiť a prakticky si vyskúšať napríklad vytvorenie svojho prvého chat bota,“ približuje Eduard Bartko, Business Group Lead Cloud & Enterprise v Microsofte v Českej republike a na Slovensku.

Tréningy sú rozdelené a optimalizované na rôzne profesné roly – pre vývojárov, správcov a architektov riešení Azure, podnikových používateľov a podnikových analytikov. Slúžiť môžu aj ako príprava na certifikačné skúšky vývojárov, administrátorov a architektov riešení.

Aktuálne je k dispozícii vzdelávací obsah v rozsahu 80 hodín pokrývajúci Azure, Power BI, Power Apps, Microsoft Flow a vybrané časti Microsoft Dynamics. Neskôr pribudne obsah zameraný na Microsoft 365, ďalšie biznisové aplikácie aj roly. Na začiatok sú k dispozícii v 23 jazykoch, pričom niektoré sú aj v slovenčine alebo češtine.

Ako Microsoft Learn funguje?

Prejdite na oficiálnu stránku vzdelávacieho projektu Microsoft Learn. Zvoľte si svoju úroveň, úlohu alebo rolu a sledujte vzdelávací proces. Následne si otestujte vedomosti a zručnosti praktickými kvízmi.

Učenie vlastným tempom: príručky krok za krokom a moduly prispôsobené certifikátom pre jednotlivé roly umožňujú učiť sa vtedy, keď vám to vyhovuje.

Učenie sa zo skúseností: interaktívne prostredie dostupné priamo v prehliadači umožňuje praktické vyskúšanie si všetkých technológií bez obmedzení.

Ľahká navigácia: hľadajte ukážkové výukové programy podľa produktov, úrovne zručnosti alebo pracovnej roly, ktoré vám pomôžu vyriešiť pracovné výzvy a pripraviť sa na certifikáciu.

Získajte uznanie: ukončite moduly, otestujte si vedomosti a získajte body a úrovne hodnotiace vaše zručnosti. Zdieľajte ich cez sociálne siete.

Učte sa spôsobom, ktorý vám najviac vyhovuje: vyberte si z rýchlych príručiek a praktických ukážok, ktorými prejdete vlastným tempom, alebo sa zapojte do štruktúrovaných online kurzov a prednášok vedených inštruktormi u partnerov Microsoftu.

08.11.2018

+