MojWindows

ASUS uvádza do predaja na Slovensku herné notebooky TUF Gaming FX505 a FX705. Tie majú zvýšenú odolnosť, 15,6-palcový a 17,3-palcový displej a boli navrhnuté tak, aby priniesli potrebný základ pre vysokokvalitné hranie za relatívne dostupné ceny.

FX505 a FX705 sú vybavené procesormi až do Intel Core i7-8750H a grafickými kartami až po model NVIDIA GeForce GTX 1060. Takisto disponujú 144 Hz NanoEdge displejmi, gigabitovými ethernetovými a Wi-Fi pripojenia, ako aj priestorovým DTS zvukom.

Notebooky obsahujú až 32 GB DDR4 2 666 MHz RAM, 512 GB PCIe SSD úložisko a 1 TB FireCuda hybridný SSHD disk pre rýchlu prevádzku pri práci aj pri hraní.

Navrhnuté sú, aby vydržali dlhodobo fungovať, preto majú nezávislé pasívne chladiče a ventilátory, ktoré samostatne chladia procesor a grafickú kartu. Vo výbave je aj klávesnica so spínačmi s dlhou životnosťou (20 miliónov stlačení) a inteligentné patentované prachové tunely, ktoré majú zabezpečiť dlhodobé efektívne chladenie. Ventilátory sú umiestnené aj priamo pod klávesnicou, takže tá je chladná a pohodlná na používanie počas dlhého hrania.

Klávesnica má 1,8 mm vzdialené klávesy a technológiu ASUS Overstroke pre lepšiu schopnosť reagovať pri hraní a pohodlnejšie písanie. Takisto je inšpirovaná klasickými stolnými klávesnicami, takže najdôležitejšie klávesy majú klenutý tvar, smerové klávesy sú izolované a funkčné klávesy jednoduchšie nahmatáte. Nechýba ani podsvietenie v prispôsobiteľnej RGB farbe alebo v červenej farbe, ktorá ladí so šasi.

Oba notebooky majú HDMI porty pre pripojenie externých displejov a dva USB 3.1 Gen 1 porty a jeden USB 2.0 port pre príslušenstvo.

ASUS TUF Gaming FX505 bude na Slovensku dostupný začiatkom decembra za cenu od 1 499 €. ASUS TUF Gaming FX705 je už k dispozícii za cenu od 1 449 €.

21.11.2018

+