MojWindows

HP na trh prináša ďalší pracovný počítač s profesionálnymi certifikáciami. Na tom by nebolo nič zvláštne, koniec-koncov podobných zariadení dlhodobo ponúka už širokú škálu, no tentokrát sa na to snaží ísť trochu inak – láka cenou.

Ako uvádza, ide o profesionálne zariadenie pre používateľov, ktorí k práci potrebujú silný počítač a uvítajú prechod na výkon na úrovni pracovnej stanice, no zásadnú rolu u nich hrá cena.

HP EliteDesk 705 Workstation Edition, ktorý do predaja dorazí od novembra, má umožniť bezproblémový multitasking s certifikovaným softwarom, a zároveň si poradí i s offline renderováním a 3D modelováním v CAD aplikáciach.

K tomu sa pridávajú prvky pre pokročilé zabezpečenie dát a funkcie pre jednoduchú správu. Reč je konkrétne o tradičných riešeniach ako napríklad ochrana BIOSu s názvom HP Sure Start Gen4 alebo HP Manageability Integration Kit Gen2.

Počítač bol výrobcom optimalizovaný pre použitie profesionálnych softvérových aplikácií ako sú SolidWorks eDrawings, Autodesk AutoCAD, Autodesk Revit a SketchUp.

Z pohľadu hardvérovej výbavy sa pozeráme na počítač vybavený procesormi AMD počnúc modelom AMD A6-9500 a končiac osemjadrovým procesorom AMD Ryzen 7 PRO 2700X. Sprevádzať ho bude operačná pamäť DDR4 do kapacity 64 GB.

Na výber bude aj v oblasti grafických kariet. Začíname na integrovaných čipoch  Radeon R5, a v horných sférach sa prehupneme k modelom NVIDIA Quadro P1000 a Radeon Pro WX 3100.

Zákazníci majú flexibilitu aj pri úložisku, kde bude podľa informácií výrobcu možné siahnuť po 7200 otáčkovom pevnom disku s kapacitou od 500 GB po 2 TB, SSHD od 500 GB po 2 TB, SATA SSD diskoch od 128 GB po 512 GB alebo po PCIe SSD diskoch od 128 GB po 1 TB. Výber tak bude skutočne široký, ako to ale obvykle býva zvykom.

Operačným systémom je Windows 10 v edícii Home alebo Pro, prípadne FreeDOS 2.0.

Ako presne bude vyzerať najnižšia konfigurácia, predávaná za sľubovaných 679€ (bez DPH), špecifikované nebolo, no očakávať treba prirodzene najslabšie z avizovaných komponentov.  Podrobnosti o možných špecifikáciách nájdete na oficiálnej stránke produktu -> tu.

08.10.2018

+