MojWindows

Počas minulého roka podľa analýzy spoločnosti Gemalto došlo k najväčšiemu úniku údajov – šlo o neuveriteľných 2,6 miliard záznamov. Na tom, že spoločnosti potrebujú bezpečné zariadenia, ktoré ochránia ich citlivé informácie a zabezpečia im ochranu údajov pred online hrozbami, pričom túto otázku dlhodobo podceňujú, sa zhoduje viacero odborníkov.

Pomôcť im chce spoločnosť Lenovo, ktorá tvrdí, že má efektívne riešenie viacerých problémov  – ThinkShield. Pod týmto názvom sa ukrýva „revolučný prístup k zabezpečeniu zariadení počas ich celej životnosti“.

V podstate ide o to, že zariadenia budú spĺňať bezpečnostné požiadavky od momentu, kedy vyjdu z výrobnej linky, až do okamihu ich vyradenia z aktívnej služby.

ThinkShield pozostáva z celej škály prvkov a funkcií, ktoré sa starajú o zariadenie ako celok. Podľa zverejneného popisu ide o vcelku komplexné riešenie rozdelené do štyroch kľúčových oblastí.

Bezpečný priamo z výrobnej linky

  • Počas výroby sa dbá na všetko – od zabezpečeného vývoja BIOSu a firmvéru až po funkcie, ako sú zabezpečenie obrazovky technológiou ThinkPad Privacy Guard a krytky kamier pre notebooky.
  • Lenovo sľubuje jedinečnú kontrolu nad svojim globálnym dodávateľským reťazcom a stanovuje prísne bezpečnostné štandardy a pravidlá pre svoje výrobné podniky.
  • Strategické partnerstvo Lenovo s Intelom umožnilo zosúladenie s dodávateľským reťazcom Intel Transparent, aby zákazníci mohli dohľadať presný zdroje každého komponentu svojho nového zariadenia.
  • Lenovo dohliada na bezpečnosť dodávateľov, ktorí vytvárajú inteligentné súčasti a zabezpečuje, aby boli v súlade s prísnymi pravidlami a osvedčenými postupmi programu dôveryhodných dodávateľov. Pre ešte vyššiu transparentnosť môžu inžinieri kvality spoločnosti Lenovo kedykoľvek overiť dodávateľov.

Prvky pre ochranu identity a správu poverení

  • Prvé a jediné autentifikátory certifikované spoločnosťou FIDO a technológia odtlačkov prstov na čipoch, čo spoločnostiam poskytuje bezpečnejšie a jednoduchšie spôsoby ochrany ich zamestnancov.
  • Špičková úroveň integrácie s technológiou Intel Authentication – obsahuje až 7 overovacích faktorov.
  • Inteligentná ochrana USB priamo v BIOSe umožňuje profesionálom v oblasti IT nakonfigurovať  USB porty tak, aby reagovali iba na určité príslušenstvo.

Peter Oravec

Ochrana dát v online svete

  • Lenovo WiFi Security, v spolupráci s Coronet, detekuje hrozby a upozorní užívateľov, ak sa pokúsia o pripojenie k nebezpečným bezdrôtovým sieťam.
  • Technológia BUFFERZONE izoluje online hrozby skôr ako infikujú celú organizáciu.
  • Lenovo Endpoint Management poskytuje bezpečný a jednoduchý spôsob ako zjednotiť cloud a bezpečnosť koncového bodu naprieč viacerými zariadeniami.

Ochrana používateľských dát

  • Technológia Absolute persistence poskytuje IT administrátorom spoľahlivé obojsmerné pripojenie na všetky svoje zariadenia, aby mohli zabezpečiť koncové body, posúdiť riziko, vzdialene vykonávať bezpečnostné opatrenia a reagovať na bezpečnostné incidenty.
  • Keď zariadenie dosiahne koniec svojej životnosti, spoločnosť Lenovo uchová v bezpečí potenciálne citlivé údaje prostredníctvom mazania diskov a bezpečnej recyklácie dielov.
  • Lenovo taktiež ponúka platenú službu Keep Your Drive, ktorá zaisťuje, že citlivá informácia nikdy neopustí ruky zákazníka.

Zdroj: TS

15.09.2018

+