MojWindows

Creative začína ponúkať novú externé zvukovú kartu Sound BlasterX G6 určenú hlavne pre konzolových hráčov, ktorí chcú zlepšiť svoj audio zážitok pri hraní hier a sledovaní multimediálneho obsahu. Zaručená je kompatibilita s konzolami Xbox One, PlayStation 4 a Nintendo Switch, používať sa dá aj s počítačmi.

Novinka vychádza zo svojho priameho predchodcu, zvukovej karty Sound BlasterX G5, no výrobca avizuje viacero významných vylepšení. Sound BlasterX G6 je zosilňovač DAC s vysokým rozlíšením a zvuková karta USB umožňujúca prehrávanie 32-bit / 384kHz PCM a DoP.

Creative tvrdí, že používaním technológie bi-amplifikácie na samostatné napájanie každého kanála osobitne v kombinácii s najpresnejšími zvukovými komponentmi, Sound BlasterX G6 prináša novú úroveň presnosti a čistoty zvuku v nezmenenom bezstratovom modeli.

Zvuková karta disponuje dekódovaním Dolby Digital, 7.1 virtuálnym priestorovým zvukom, a postranným ovládaním hlasitosti. Vhodná má byť pre širokú škálu slúchadiel, vrátane špecializovaných herných a profesionálnych modelov.

Uvedomili sme si, že mnoho našich fanúšikov sa rozhodlo pre staršiu verziu G5 ako doplnok ku konzolám znamenajúc odklon od tradičného používania počítačov. Keďže stále viac ľudí žiada kvalitné audio, chceli sme ponúknuť ďalšiu možnosť s ešte lepším  výkonom a komponentmi. 

Sound BlasterX

Sound BlasterX G6 v skratke ako uvádza výrobca:

Kompatibilný so všetkým

Navrhnutý pre PS4, Nintendo Switch, Xbox a PC. Sound BlasterX G6 využíva optické pripojenie k PS4 a Xbox, pripojenie USB k PC a line-in pre Nintendo Switch. Pre Nintendo Switch Sound BlasterX G6 tiež funguje aj v režime USB Dock .

130 dB DNR, 32-bitový 384 kHz DAC

Ultra dynamický rozsah 130 dB. Pokročilý 32-bitový modulátor so svojou novou technológiou zabezpečuje to najlepšie audio bez skreslenia zvuku.

Podpora formátov Hi-Res Audio

32-bitové formáty 384kHz PCM a DoP s vysokým rozlíšením zaručujú autentickosť a presnosť počúvanej hudby

Slúchadlový zosilňovač

Každý zvukový kanál je individuálne zosilnený pre poskytnutie úplne novej úrovne autentickosti zvuku. Extrémne nízka výstupná impedancia s výkonom 1 Ohm perfektne poháňa citlivé 16 Ohm náušníky až po profesionálne herné súpravy a štúdiové slúchadlá so 600 ohm.

Sound BlasterX

Zamerané na hráčov

Sound BlasterX G6 bol navrhnutý pre hráčov PS4, Nintendo Switch, PC a Xbox. Vďaka rôznym gamingovým funkciám, ako je dekódovanie Dolby Digital a ovládanie hlasitosti Sidetone, Sound BlasterX G6 ponúka obrovské vylepšenie pre predvolený zvuk základnej dosky. Nastavte si hlasitosť prehrávania slúchadiel/reproduktorov a postranný zvuk na optimalizáciu audia pomocou dotyku tlačidla.

Prvotriedna technológia spracovania zvuku

Vychutnajte si plné prispôsobenie zvuku a zdokonalený audio realizmus  so 7.1 priestorovou virtualizáciou, presnými povelmi, zvýraznením basov a vylepšením hráčskej  hlasovej komunikácie pomocou audio súpravy Sound Blaster Connect.

Sound BlasterX G6 bude k dispozícii na stránke Creative.com (a v obchodoch) za cenu 149,99€.

Zdroj: TS

+