MojWindows

Microsoft pre firmy pripravuje novú službu s názvom Microsoft Managed Desktop. Na novinku upozornil portál ZDnet s odvolaním sa na dobre informované zdroje.

V novej rámci služby si zákazníci (firmy) za mesačný poplatok prenajmú zariadenie s Windows 10, ktoré bude vzdialene spravované priamo Microsoftom, aby im tak odpadli starosti s inštaláciou aktualizácií, nastavovaním funkcií a podobnými záležitosťami, ktoré štandardne patria do kompetencie IT oddelení a systémových administrátorov.

Ako portál ďalej uvádza, v podstate pôjde o vylepšenú verziu súčasného modelu „desktop-as-a-service“, ktorý bude obohatený práve o komplexnú správu aktualizačného mechanizmu Windows 10.

Vzhľadom na to, že distribúciu, inštaláciu a následné riešenie prípadných problémov zastrešia priamo technici z Microsoftu, spoločnostiam môže nová služba značne uľahčiť život. Služba môže byť lákavá najmä pre menšie firmy, kde chýbajú odborníci, ktorí by sa starali o bezproblémový chod všetkých počítačov.

Novinka má byť intenzívne pripravovaná pod záštitou Billa Karagounisa, bývalého šéfa tímu „Windows Insider Program & OS Fundamentals“, ktorý sa minulý rok pripojil k divízii „Enterprise Mobility and Management“.

Bližšie podrobnosti, ako je napríklad výška mesačného poplatku, či to, akým typom spoločností bude služba ponúkaná, zatiaľ nie sú známe. Microsoft pritom už teraz ponúka viacero podobných riešení.

Pod názvom „balík Modern Workplace“ je za mesačný poplatok napríklad ponúkané komplexné riešenie obsahujúce zariadenie s Windows 10, Office 365, nástroje Enterprise Mobility + Security, spolu s flexibilnou zárukou a technickou podporou. Táto služba je konkrétne určená vzdelácím a vládnym inštitúciám.

Ďalším podobným príkladom, tentokrát so širokým zameraním, je služba Microsoft 365, ktorá v sebe zahŕňa kancelárske nástroje Office 365, operačný systém Windows 10 a bezpečnostné nástroje Enterprise Mobility + Security.

Firemný sektor pre Microsoft každoročne generuje podstatnú časť ziskov, aj preto sa pristupuje k neustálemu hľadaniu nových, atraktívnych, riešení, častokrát šitých na mieru konkrétnemu typu firiem.

Zdroj: ZDnet

05.08.2018

+