MojWindows

Aplikácia Sticky Notes, respektíve Rýchle poznámky, je virtuálnou paralelou známych farebných papierikov na rýchle značenie dôležitých informácií a pripomienok. Ide o štandardnú súčasť Windows 10, ktorá slúži na rovnaký účel, akurát namiesto toho, aby ste papieriky lepili po monitore, virtuálne ich umiestníte priamo na pracovnú plochu.

Napriek tomu, že aplikácia ako taká pôsobí veľmi stroho, medzi používateľmi sa vďaka svojej účelnosti teší značnej popularite a Microsoft ju pomerne pravidelne dopĺňa a jemne vylepšuje. Ako sa ale nedávno ukázalo, Rýchle poznámky čaká svetlá budúcnosť.

Reza Jooyandeh, vývojár pracujúci na spomínanej aplikácii, prostredníctvom sociálnej siete Twitter ohlásil pripravovanú verziu 3.0, ktorá so sebou prinesie poriadnu dávku noviniek:

  • tmavý režim
  • novú lištu pre správu formátovania textu
  • nové animácie a jemnú úprava vizuálu
  • vylepšenia v oblasti zjednodušenia prístupu – moderátor a asistenčné technológie
  • centrum pre združovanie viacerých poznámok

Novinky by v týchto dňoch už mali prechádzať intenzívnym testovaním s pomocou členov programu Windows Insider.

Čo je však zaujímavejšie, Microsoft podľa informácií portálu Thurrot plánuje ešte pred koncom tohto roka aplikáciu Rýchle poznámky dostať aj na Android a iOS smartfóny.

Opiera sa o myšlienku, že používatelia si svoje poznámky budú môcť synchronizovať medzi počítačom a smartfónom, vďaka čomu ich budú mať stále poruke a vždy aktuálne.

Už v avizovanej verzii 3.0 pritom bude možné poznámky synchronizovať medzi zariadeniami s Windows 10, čo môže predstavovať základný stavebný kameň pre podporu smartfónov. Predstavitelia vývojárskeho tímu sa o pridaní tejto funkcie vyjadrujú ako o „ukončení prvej fázy“, čo jasne naznačuje, že počítajú ešte s ďalšími úpravami.

Náš tip
Sticky Notes – ako si poznačiť dôležité termíny a informácie priamo na plochu

28.08.2018

+