MojWindows

Microsoft Store predstavuje dôležitú súčasť operačného systému Windows 10. Používatelia prostredníctvom tejto systémovej aplikácie môžu vyhľadávať a inštalovať aplikácie, bez obáv, že by mohlo dôjsť k ohrozeniu ich zariadenia a dát, nakoľko všetok obsah z katalógu musí pred zaradením do ponuky prejsť certifikačným procesom.

Windows 10 za najlepšiu cenu


Zároveň sú tu nainštalované aplikácie jednoduchým spôsobom aktualizované na vždy najnovšiu dostupnú verziu a vy sa tak nemusíte v podstate s ničím trápiť. Pre využívanie aplikácie Microsoft Store je nutné vlastniť konto Microsoft, cez ktoré sa tu musíte prihlásiť. To nemusí vyhovovať úplne každému, navyše má Microsoft Store aj svoje  tienisté stránky.

Nakoľko ide o aplikáciu ako každú inú, aj tu sa z času na čas môžu objaviť nejaké problémy. Napríklad napriek všetkým snaženiam nedokáže nadviazať spojenie so servermi a načítať tak zoznam dostupných aplikácií. Prípadne Microsoft Store nie je možné zapnúť, keďže takpovediac „padá“ a žiadne zo štandarných riešení nepomáha. V podobných prípadoch príde vhod možnosť inštalačné balíky aplikácií získať okľukou.

Windows 10 za najlepšiu cenu

Umožňuje to webová stránka Adguard Store, ktorá po zadaní odkazu na konkrétny produkt z ponuky Microsoft Store vygeneruje odkazy na priame stiahnutie inštalačných súborov. Dokonca si tu môžete zvoliť, či požadujete verziu určenú pre distribučnú (Retail) alebo testovaciu verziu Windows 10 z okruhov Release Preview, Fast alebo Slow.

Stránka po tom zobrazí zoznam inštalačných súborov pre najnovšiu aj niekoľko predošlých verzií zadanej aplikácie, vrátane verzií určených pre rozličné platformy – x86, x64, ARM a podobne. Sťahovať týmto spôsobom samozrejme nie je možné platené záležitosti, v takom prípade stránka vráti prázdny zoznam.

Aby ste si aplikáciu mohli nainštalovať potrebujete stiahnuť balíčky .AppxBundle alebo .EAppxBundle. Neobídete sa ani bez toho, aby ste v systémových nastaveniach aktivovali „Režim vývojára“. Táto možnosť sa nachádza v ponuke Aktualizácia a zabezpečenie->Pre vývojárov. Inak by systém snahu o inštaláciu aplikácie mimo obchodu Microsoft Store automaticky zablokoval.

Stiahnutý balíček stačí otvoriť ako klasický súbor, čo spustí sprievodcu inštaláciou, kde sa okrem iného dozviete aj to, kto je jej tvorcom, o akú verziu ide a aké práva na prístup požaduje. Aplikácia po inštalácii bude fungovať rovnako, ako keby ste ju stiahli priamo cez Microsoft Store. Bez problémov ju tak môžete odinštalovať, prípadne aktualizovať.

Okrem toho, že sa vyhnete používaniu konta Microsoft sa stránka Adguard Store môže hodiť aj pre situácie, kedy nejakú aplikáciu z Microsoft Store potrebujete dostať na ďalšie zariadenie, ktoré nie je pripojené na internet.

Windows 10 za najlepšiu cenu

Zdroj: windowsreport

07.08.2018

+