MojWindows

Najnovšie prírastky produktovej série Lenovo Legion, medzi ktoré patrí druhá generácia notebookov, dvojica stolových počítačov i duo monitorov, oficiálne prezentované počas tohtoročného veľtrhu E3 2018 ,včera zažili svoj česko-slovenský debut.

Lenovo pri nových produktoch stavilo na eleganciu a namiesto tradičných zariadení priam kričiacich príslušnosťou k hernému segmentu, prináša podarenú evolúciu po stránke výkonu aj výzoru.

Vychádza pritom z prieskumov, ktoré jasne hovoria, že dnešní hráči už nefandia extravagantným rozmerným strojom, namiesto toho hrá prím kompaktnejšie spracovanie pre aktívny životný štýl. Samozrejme, že výkon pritom nie je tlačený do úzadia, veď ide o hlavnú vec, na ktorú si hráči potrpia. Najnovšia generácia procesorov a grafických kariet preto nesmie chýbať.

Notebooky Lenovo Legion Y530 a Y730

Duo nových herných notebookov pôsobí v porovnaní s tradičným stereotypom elegantne, takmer až nenápadne. Prispieva k tomu celkové spracovanie, ako aj tenké rámiky okolo displeja. Cieľom výrobcu bolo priniesť výkonné herné stroje, ktoré sa budú ľahko prenášať a zbytočne nevyčnievajú prehnanými prvkami.

Z pohľadu vylepšení je okrem príjemného redizajnu vyzdvihovaná aj úprava systému pre odvod tepla. Úpravou rozloženia, pridaním dodatočných prieduchov a novým typom ventilátorov malo dôjsť k eliminácii možného prehrievania pri dlhých herných seansach.

Po stránke ponúkanej výbavy sa pozeráme na procesory Intel Core i5 a i7 8. generácie, grafické karty Nvidia GeForce GTX 1050/1050Ti a maximálne 32 GB operačnej pamäte.

15,3-palcový Legion Y530 aj 17,3-palcový Legion Y730 sú vybavené IPS obrazovkami s Full HD rozlíšením, obnovovacou frekvenciou 60 Hz a jasom 250 nitov. Pre náročnejších je k dispozícii variant s 144 Hz obnovovacou frekvenciou, tenšími rámikmi a vyššou svetelnosťou.

Lenovo Legion Y530 do predaja oficiálne dorazí v auguste za cenu od 929€. Výkonnejší súrodenec sa v predaji objaví počas októbra za cenu od 1519€. Dostupné pritom budú prevedenia s 15- aj 17-palcovou obrazovkou.

Netradičný desktop Lenovo Legion C530

V prípade stolových počítačoch Lenovo zvolilo aj netradičné prevedenie „cube“, teda kocka, no aj tu sa myslelo na hráčov, ktorí svoje stroje potrebujú prenášať. Na hornej strane skrine preto nájdete rukoväť, čo spojení s kompaktnými rozmermi uľahčí prenášanie po dome, či na LAN párty. Priaznivcov „farebných blikačiek“ poteší horný kryt s LED osvetlením, ktorý oživuje inak striedmy dizajn.

Osadiť je možné procesory Intel Core i3, i5 a i7 8. generácie sprevádzané pamäťou Intel Optane, grafické karty Nvidia GeForce GTX 1050/1050Ti, prípadne GTX 1060 a maximálne 32 GB operačnej pamäte.

„Kocka“ Legion C530 na pulty obchodov zamieri v októbri. Predajné ceny štartujú na 949€.

Stolný počítač Lenovo Legion T530

Lenovo si pripravilo novinky aj pre priaznivcov tradičného konceptu stolných počítačov, no ani tu neohrdlo pridaním rukovätí pre uľahčenie manipulácie a farebného podsvietenia. Skrinky obidvoch modelov sú navrhnuté tak, aby výmena komponentov prebiehala čo najjednoduchšie bez nutnosti používať náradie.

Aj v tomto prípade budú k dispozícii procesory Intel Core i3, i5 a i7 8. generácie, grafické karty Nvidia GeForce GTX 1050/1050Ti, prípadne GTX 1060 a maximálne 32 GB operačnej pamäte. Potrebné chladenie má pod palcom dvojkanálový systém tlmiaci hluk aktívne pracujúcich ventilátorov.

V predaji sa objaví počas augusta, cenovka začína na úrovni 779€.

Nové monitory pre ideálny herný zážitok

Spolu s najnovšími hernými notebookmi a počítačmi predstavenými na tohtoročnom veľtrhu E3, prináša Lenovo na náš trh aj dvojicu herných monitorov Lenovo Legion Y25f a Lenovo Legion Y27f.

Lenovo Legion Y25f prináša hráčom takmer bezrámikovú 24,5 palcovú FHD obrazovku, ktorá zvládne bez problémov zobraziť najnovšie HDR hry a videá s ostrým, neskresleným obrazom. Technológia AMD FreeSync synchronizuje 144Hz obnovovaciu frekvenciu monitora s kompatibilnú grafickou kartou, vďaka čomu je eliminované sekanie obrazovky či iné neduhy. Pre ešte rýchlejšie načítanie obrazu je možné nastaviť extrémny režim, ktorý zníži dobu odozvy na 1 ms. Nechýba ani certifikácia Eye Comfort, ktorá spolu s filtrom s redukciou modrého svetla znižuje únavu očí.

Medzi ďalšie funkčné prvky, ktoré môže Lenovo Legion Y25f ponúknuť, patrí hlavné rozhranie s portami pre HDMI, DisplayPort, USB 3.0., audio konektorom, držiakom VESA a integrovaným držiakom pre slúchadlá.

Herný monitor Lenovo Y27f ide v kvalite zobrazenia ešte o krok ďalej. Vďaka svojmu tvaru prináša hráčom 27 palcové, panoramatické, zobrazenie s vysokým kontrastom na zahnutom paneli (R1800), ktorý je optimalizovaný pre hranie hier. Aj tu je samozrejmosťou podpora technológie AMD FreeSync, ktorá sa stará o to, aby bola 144 Hz obnovovacia frekvencia monitora zosynchronizovaná s grafickou kartou.

Dizajn monitora je prispôsobený hernej rade Legion a okrem temnej čiernej farby a vzoru karbónových vlákien na zadnej strane, disponuje Lenovo Y27f tiež funkčnými prvkami, ako je háčik pre slúchadlá, audio jack, pridané kryty pre zadné porty displeja, oranžové LED podsvietenie alebo držiak VESA, ktorý slúži pre zapojenie viacerých monitorov do špeciálneho stojanu.

Monitor Lenovo Legion Y25f bude na našom trhu dostupný od 1.októbra za cenu začínajúcu na 260 €. V rovnakom termíne bude v predaji aj zahnutý „braček“ s cenou začínajúcou na 385 €.

Záruka Rapid Replacement

Lenovo po boku produktov vyzdvihlo aj svoju službu Rapid Replacement, aby hráči nezostali ukrátení ani v prípade výmeny monitora. Produkty je v prípade problémov možné takmer okamžite vymeniť za nový kus.  Stačí využiť reklamáciu na klasickom call centre a následne dostanú do maximálne 5 kalendárnych dní úplne nový monitor. Následne už iba stačí vrátiť reklamované zariadenie, ktoré zabalia do krabice od nového monitora. Navyše náklady na poštovné hradí Lenovo.

Na notebooky Lenovo Legion Y530 a Y730 sa vzťahuje takzvaná „on-site záruka NBD“, kedy technik spoločnosti Lenovo dorazí priamo k zákazníkovi najneskôr druhý pracovný deň.

01.08.2018

+