MojWindows

Oficiálna aplikácia cloudovej služby OneDrive, s rovnomenným názvom, sa do konca mesiaca dočká trojice menších vylepšení. Prostredníctvom oficiálneho blogu to oznámili zástupcovia spoločnosti Microsoft.

Z tria avizovaných noviniek sa tá najvýznamenšia týka režimu „Šetrič batérie“, ktorý je štandardnou súčasťou Windows 10 a obvykle sa zapína pokiaľ úroveň nabitia batérie klesne pod 20%.

Aby pri používaní OneDrive došlo k maximálnemu možnému šetreniu energie, v momente, kedy sa šetriaci režim aktivuje, aplikácia automaticky pozastaví synchronizáciu súborov.

Používateľ je o tejto skutočnosti informovaný prostredníctvom systémového upozornenia, kde má možnosť synchronizáciu ručne spustiť. Prípadne je možné režim ručne vypnúť, následne bude synchornizácia automaticky obnovená.

Funckcia pozastavovania synchronizácie ako taká sa ale v nastaveniach nedá spravovať, prenos tak bude pozastavený vždy, keď sa spustí „Šetrič energie“.

Druhou ohlásenou novinkou je mierna úprava rozhrania „Centrum Akcií“, kde aplikácia zobrazuje prehľad aktuálneho stavu. Ide o rozhranie aplikácie OneDrive, ktoré nesie rovnaký názov ako prehľad zabudovaný do systému Windows 10.

Posledná novinka sa týka odosielania spätnej väzby. Tento úkon bude s príchodom novej verzie OneDrive o trochu jednoduchší. Zobrazovať sa bude ponuka s trojicou možností, pomocou ktorých je možné vývojárom zaslať pochvalu, kritiku alebo im navrhnúť nejaké vylepšenie.

Nová verzia aplikácie OneDrive je distribuovaná postupne, ku všetkým používateľom má doraziť do konca júla.

24.07.2018

+