MojWindows

Spoločnosť HP predviedla nové pracovné stanice pre vývojárov produktov, architektov, kreatívnych profesionálov, pedagógov a kancelárskych pracovníkov. Ako uvádza, nový rad pracovných staníc HP Z ponúka zákazníkom nadštandardnú výkonnosť spolu so softvérovými certifikáciami za dostupnú cenu.

Samozrejmosťou má byť vysoká úroveň zabezpečenia a celkovo bezproblémová užívateľská skúsenosť. Novinky HP Z2 Mini, HP Z2 Small Form Factor a HP Z2 Tower spolu s HP EliteDesk 800 Workstation Edition tak podľa výrobcu majú patriť medzi najbezpečnejšie a najlepšie spravovateľné pracovné stanice na svete.

Podpisujú sa na tom viaceré softvérové riešenia pre ochranu pred rastúcimi kybernetickými hrozbami, BIOS so schopnosťou samoopravy i hardwarové bezpečnostné riešenie  „HP endpoint security controller“. Nástroj Manageability Kit Gen 2 zase umožňuje jednoduché spravovanie viacerých zariadení súčasne.

Všetky pracovné stanice HP Z2 navrhnuté podľa najprísnejších – 24/7 – štandardov spoľahlivosti sa teraz dajú pohodlne pripojiť cez rýchly Thunderbolt a tiež prichádzajú so širokým výberom certifikácií pre najobľúbenejšie aplikácie. Na výber bude široká škála konfigurácií, pričom zákazníci môžu siahnuť po procesoroch Intel Xeon i ECC pamätiach.

Prehľad nových produktov radu HP Z

HP Z2 Mini G4 Workstation patrí medzi najvýkonnejšie pracovné stanice na svete, no pritom zachováva výbornú kompaktnosť. Nadštandardný výpočtový výkon sa totiž ukrýva v skrinke s objemom 2,7 litra. Zároveň má ísť o najtichšiu mini pracovnú stanicu na svete.

V porovnaní s predchádzajúcimi generáciami má nový model až dvojnásobný grafický výkon –  na výber je z grafických čipov NVIDIA Quadro P600, NVIDIA Quadro P1000 alebo AMD Radeon Pro  WX4150. Z pohľadu procesorov je možné siahnuť po šesťjádrových modeloch Intel Xeon.

S flexibilnými vstupmi a výstupmi si môžu užívatelia nakonfigurovať systém podľa potreby na rôzne legacy porty alebo na pripojenie až k šiestim monitorom a ďalším perifériam.

  • Na Slovensku bude dostupná od augusta za cenu začínajúcu na 759€ bez DPH. 

HP Z2 Small Form Factor (SFF) G4 Workstation dostala vo svojej nezmenenej, kompaktnej veľkosti o 50 percent väčší výpočtový výkon ako predchádzajúca generácia. Postaralo sa o to osadenie nových šesťjadrových procesorov.

Aj tento model si môže zákazník nechať upraviť na mieru – flexibilné možnosti nastavenia vstupov a výstupov umožňujú uvoľniť cenné PCIe sloty a súčasne pridať rôzne zloženie legacy portov, špecializované vybavenie alebo porty pre pripojenie monitorov. V základe sa model dodáva so štyrmi PCIe slotmi a dvoma slotmi M.2 pre úložisko.

  • HP Z2 Small Form Factor Workstation bude na Slovensku dostupná v auguste za cenu začínajúcu na  739 € bez DPH.

Pracovná stanica HP Z2 Tower G4 Workstation je navrhnutá pre prácu na komplexných úlohách, ako sú informačné modely budov alebo rendering, čomu má zodpovedať už základná konfigurácia s výkonnými grafickými kartami a procesormi Intel Core alebo Intel Xeon. V porovnaní s predošlou generáciou si mala po stránke výkonu polepšiť až o 60%.

Na novom dizajne HP vyzdvihuje najmä osadenie predných a zadných úchytov pre jednoduchšie prenášanie, ako aj možnosť osadiť prachové filtre vhodné pre náročné prostredia ako sú továrne.

  • HP Z2 Tower Workstation bude na Slovensku dostupná v auguste za cenu začínajúcu na 769 € bez DPH.

Pre náročných užívateľov, ktorí chcú zlepšiť výkon svojho počítača a zároveň mať desktop s profesionálnymi certifikáciami, HP ponúka model HP EliteDesk 800 Workstation Edition.

Uvádza, že ide o cenovo najdostupnejší komerčný desktop s profesionálnymi certifikáciami, vhodný pre prechod na stolný počítač na výkonnostnej úrovni pracovnej stanice s integrovanými ISV certifikovanými aplikáciami.

Model je optimalizovaný na vytváranie 2D / 3D návrhov s licenciou pre SolidWorks a AutoCAD, ako aj na prácu s virtuálnou realitou, o čo sa stará grafická karta NVIDIA GeForce GTX 1080. Tak ako v prípade celého radu Z2, aj tu je dostupná široká škála konfigurácií, ktoré si zákazníci môžu vystavať na mieru podľa svojich potrieb.

  • HP EliteDesk 800 Workstation Edition je na Slovensku dostupná už teraz za cenu začínajúcu na 699 € bez DPH.

 

Zdroj: TS

+