MojWindows

Po inštalácii najnovšej verzie Windows 10 nemá problémy zjavne len Firefox. Portál Neowin upozornil na obdobnú situáciu aj v prípade prehliadača Chrome. V tomto prípade ale nejde o nejde o nekorektné načítavanie webových stránok, ale rovno o zamŕzanie celého systému pri používaní prehliadača.

Windows 10 za najlepšiu cenu


Zariadenie v tejto situácii nereaguje na žiadne klávesové skratky a hoci kurzor myši vykazuje pohyb, systém nezaznamenáva stlačenie tlačidiel. Pomôcť podľa portálu nedokáže ani tradičná klávesová skratka CTRL + ALT + DEL. Ako možné riešenia pre východisko z tejto nepríjemne situácie bolo identifikované buď uspanie a prebudenie zariadenia alebo jeho úplné vypnutie a zapnutie.

Nateraz nie je známe aký rozšírený je tento problém, ani to ako často k nemu dochádza, no na fóre Reddit ho potvrdilo už viacero používateľov so zariadeniami rozličných konfigurácií.

Okrem toho sa objavujú aj používatelia, ktorí tvrdia, že systém im rovnakým spôsobom zamŕza aj pri spustení iných aplikácií ako napríklad Visual Studio Code, Discord, či dokonca Prieskumník. Presná príčina tak nie je známa, hoci v súvislosti so zamŕzaním systému sa najčastejšie skloňuje práve prehliadač Chrome. Nám sa problém replikovať nepodarilo na žiadnom z trojice aktualizovaných zariadení.

Doplnené 3.5.2018

Microsoft je s problémom oboznámený a 8.mája plánuje pre najnovšiu verziu Windows 10 vydať opravnú aktualizáciu, ktorá ho odstráni.

Medzičasom okrem vyššie popísaného uspania a prebudenia zariadení, odporúča pri zaseknutí systému vyskúšať klávesovú skratku Windows + Ctrl + Shift + B.

Zároveň uvádza, že k zamŕzaniu dochádza nielen pri používaní prehliadača Chrome a niektorých ďalších aplikácií, ale dokonca aj pri vyvolaní digitálnej asistentky cez príkaz „Hey Cortana“.

Windows 10 za najlepšiu cenu

Zdroj: Neowin

02.05.2018

+