MojWindows

Majitelia zariadení s dotykovou obrazovkou majú skvelú príležitosť ako vyskúšať novú aplikáciu na vytváranie poznámok a neminúť pri tom ani korunu. Kladne hodnotená aplikácia Penbook je pri príležitosti osláv nominácie v súťaži Windows Developer Awards, počas najbližší dní cez obchod Microsoft Store ponúkaná bezplatne, namiesto pôvodných 10 €.

Penbook je možné prirovnať k známej aplikácii OneNote, nakoľko v princípe ide o aplikácie rovnakého druhu. Tiež tu nájdete digitálny papier, na ktorý môžete písať, kresliť a zaznačovať svoje nápady, poznámky, či iné prejavy kreativity. V tomto prípade ale ide o trochu pokročilejšiu aplikáciu, kvôli čomu je vlastne bežne platená.

Rozhranie sa dokáže prispôsobiť práci s notami, kalendárom, plánovaniu úloh a taktiež obsahuje aj podklady hernej plochy pre športy ako basketbal, futbal, hokej, či množstvo ďalších predlôh. Podporovaná je aj práca s PDF súbormi a fotkami, dokonca nechýba ani možnosť vytvárať titulné stránky pre poznámkové bloky.

Penbook

Aplikácia je prirodzene vytvorená aj s ohľadom na používanie stylusu, a dokonca aj príslušenstva Surface Dial, hoci v našich končinách ide o exotický kúsok. Tvorcovia ale uvádzajú, že pohodlne sa dá ovládať aj prstom a naprázdno neobídete ani pri ovládaní myšou.

Ak vás táto aplikácia aspoň trochu zaujala, no momentálne, no momentálne pre ňu nevidíte využitie, pridajte si ju do svojho konta Microsoft, možno sa vám bude hodiť niekedy v budúcnosti. Bezplatne ju môžete získať počas najbližších štyroch dní, teda do 9.4.

05.04.2018

+