MojWindows

Najnovšia a zároveň najvýkonnejšia konzola z dielne Microsoftu, Xbox One X, ponúka svojim majiteľom pri hraní starších hier pre Xbox One, či Xbox 360 značné vylepšenia, aj bez priamej podpory a zásahu zo strany tvorcov.

Okrem benefitu, kedy sú hry načítavané rýchlejšie, ide hlavne o plynulejší chod a viditeľne lepšie grafické spracovanie, čo je badateľné najmä v tituloch s dynamickým rozlíšením a variabilným snímkovaním.

Keď sa k tomu pripočíta implementácia automatického 16x anisotropického filtrovania, hry aj bez priamej aktualizácie na 4K rozlíšenie vyzerajú lepšie. Nestojí za tým nič iné než skutočnosť, že konzola má k dispozícii omnoho výkonnejší hardvér.

Pri jej uvedení na trh ale Microsoft oznámil, že niektoré hry vydané pre Xbox 360 dostanú bezplatné aktualizácie aby z konzoly Xbox One X dokázali vyžmýkať maximum, rovnako ako to je prípade množstva titulov vydaných pre pôvodnú konzolu Xbox One.

Pomocou aktualizácii niektoré staré kúsky skutočne dostali podporu natívneho 4K rozlíšenie, režim HDR a ďalšie grafické vylepšenia. Ide napríklad o hry Mirror‘s Edge, Assassin‘s Creed, The Elder Scrolls IV: Oblivion, Halo 3, Gears of War 3, či Fallout 3. Hráči si ale všimli, že od uvedenia konzoly na trh podobné vylepšenia akosi prestali vychádzať a zatiaľ bolo plnohodnotne vylepšených len 7 kúskov.

Marketingový riaditeľ pre konzoly Xbox ale prostredníctvom Twitteru informoval, že vylepšení sa postupom času dočkajú aj ďalšie hry z čias Xbox 360. Neuviedol však žiadne ďalšie podrobnosti o tom, kedy, ani ktoré presne hry dostanú „Xbox One X Enhanced“ aktualizáciu.

Náš tip
Takto vyzerá výstup z Xbox One X na starom CRT televízore

21.02.2018

+