MojWindows

Windows Spotlight alebo Windows Novinky je funkcia, o ktorej množstvo používateľov ani nevie, no  v operačnom systéme Windows 10 je to práve ona, kto je zodpovedný za zobrazovanie tých pekných pozadí na obrazovke uzamknutia.

Windows 10 za najlepšiu cenu


V skratke to funguje asi tak, že funkcia si stiahne niekoľko predpripravených obrázkov a tie následne postupne mení ako pozadie spomínanej obrazovky, aby prihlasovanie k používateľskému účtu aspoň trošku spestrila.

Ak sa tejto funkcii niečo musí uznať, tak je to práve kvalita pri výbere vynikajúcich kúskov, ktoré sa určite zapáčia nejednému používateľovi. Často sa preto opakuje otázka, ako sa k týmto pozadiam dostať a uložiť si ich za účelom ďalšieho použitia, napríklad ako pozadia pracovnej plochy pre počítač, či dokonca smartfón.

Windows Spotlight si súbory skutočne ukladá v počítači, a vďaka tomu je proces ich získania veľmi jednoduchý. Najskôr je potrebné povoliť zobrazovanie skrytých súborov, čo môžete spraviť cez Prieskumníka zaškrtnutím možnosti „Skryté položky“ v sekcii „Zobraziť“.

Jednotlivé obrázky potom nájdete v zložke „C: -> Používatelia -> názov_konta -> AppData -> Local -> Packages -> Microsoft.Windows.ContentDeliveryManager_cw5n1h2txyewy -> LocalState -> Assets“, kam sa môžete ľahko presunúť ak do nástroja „Spustenie“ (Win +R) zadáte príkaz %localappdata%\Packages\Microsoft.Windows.ContentDeliveryManager_cw5n1h2txyewy\LocalState\Assets.

V zložke sa nachádza množstvo súborov s prapodivnými názvami, no pozadia sú tie, ktorých veľkosť presahuje 300 kB. Síce sú tu zaradené bez prípony, no cez premenovanie stačí na konci pridať .jpg a máte vyhrané.

Windows 10 za najlepšiu cenu

04.02.2018

+