MojWindows

Prekvapením vývojárskej konferencie Build 2017 bola informácia, že aplikácia iTunes sa oficiálnou cestou dostane do obchodu Microsoft Store. Dôvodom bol jednak nastupujúci systéme Windows 10 S, ako aj fakt, že malo ísť o jednu z najvyhľadávanejších aplikácií, ktorá v obchode chýba.

Aplikácia mala byť v plnej kráse vrátane synchronizácie iPhonov a služby Apple Music Streaming dostupná ešte pred koncom kalendárneho roka 2017, no ako sa nakoniec ukázalo, nedošlo k tomu a termín vydania bol odložený.

Vývojári koncom roka na margo situácie uviedli, že ponúknuť chcú kvalitu, a preto potrebujú ešte nejaký ten čas na dosiahnutie uspokojivého stavu aplikácie. Nový termín plánovaného vydania spomenutý síce nebol, no aktuálna situácia naznačuje, že čakanie by sa malo blížiť ku koncu.

Najnovšia verzia aplikácie iTunes 12.7.3 pre počítače totiž obsahuje novú knižnicu iTunesUWP.dll, ktorá má poukazovať na jej prípravu pre uvedenie do Microsoft Store. Záujemcovia by tak snáď nemali čakať už príliš dlho.

Zdroj: Neowin

30.01.2018

+