MojWindows

Spoločnosť Canon sa pustila do omladzovania svojej ponuky a predstavila radu tlačiarní PIXMA G, ktoré sú vybavené doplniteľnými atramentovými zásobníkmi na až 7000 strán. Predstavená bola konkrétne štvorica nových kompaktných tlačiarní pre domácich používateľov a malé kancelárie.

Za pozornosť stoja najmä vpredu umiestnené atramentové zásobníky, vďaka ktorým používatelia ihneď vidia zvyšné množstvo atramentu. Vylepšenia sa dočkalo taktiež ovládanie tlačiarní – súčasťou modelov PIXMA G2410 a PIXMA G3410 je nový jednofarebný segmentový LCD displej.

Nové modely využívajú technológiu tlačovej hlavy FINE, ktorá umožňuje spracovať veľké objemy tlače i tvorbu odolných výstupov. Z technických údajov Canon uvádza, že fotografiu v bezokrajovom formáte 10 x 15 cm (4 x 6 palcov) zvládnu nové modely vytlačiť za krátkych 60 sekúnd. Všetky modely zvládajú tlač v rozlíšení maximálne 4800×1200 dpi a rýchlosť čiernobielej tlače dosahuje 8,8 strany za minútu. V prípade farebnej tlače je to 5 strán za minútu.

Zásobníky majú poskytovať atrament na 6 000 strán čiernobielo a 7 000 strán farebne, pričom Canon prízvukuje odolnosť a životnosť v prípade tlače fotografií aj dokumentov. Užitočný je aj zadný podávač, ktorý si poradí až so stovkou listov bežného papiera a umožňuje plynulý priechod širokej škály médií, vrátane lesklého papiera štvorcového formátu 13 x 13 cm (5 x 5 palcov).

Tlačiarne PIXMA G4410 a PIXMA G3410 podporujú bezdrôtovú tlač a skenovanie cez aplikácie Canon PRINT a podporovaná je aj služba PIXMA CloudLink, vďaka ktorej je možné fotografie aj dokumenty tlačiť vzdialene priamo z cloudových služieb. U vybraných modelom taktiež nechýba podpora pre technológiu Apple AirPrint.

Prehľad nových modelov radu Pixma G podľa Canonu

  • PIXMA G1410 – tlačiareň navrhnutá pre veľké objemy tlače pri nízkych nákladoch za jednu vytlačenú stránku
  • PIXMA G2410– multifunkčná tlačiareň s vysokou výťažnosťou umožňujúcou tlač, kopírovanie aj skenovanie
  • PIXMA G3410 – tlačiareň typu „3 v 1“ s vysokou výťažnosťou a Wi-Fi konektivitou podporujúcou tlač, kopírovanie aj skenovanie zo smartfónov a tabletov (pomocou aplikácie Canon PRINT)
  • PIXMA G4410– kompaktná tlačiareň typu „4 v 1“ s automatickým podávačom dokumentov na 20 listov, bezdrôtovou konektivitou pre smart zariadenia, vysokou výťažnosťou a nízkou cenou za jednu vytlačenú stránku

Ceny jednotlivých modelov spomenuté neboli.

11.01.2018

+