MojWindows

Spoločnosť Canon v rýchlosti predstavila dve nové tlačiarne z produktového radu PIXMA – modely TS205 a TS305. Dvojicou cieli na domácich používateľov a študentov, ktorí ocenia malé rozmery, vysokú kvalitu tlače, širokú konektivitu a funkčné možnosti, ale hlavne nízku obstarávaciu a prevádzkovú cenu.

Súčasťou najnovších modelov je napríklad funkcia automatického zapínania a vypínania, ktorá šetrí energiu, senzory pre detekciu vloženého papiera, či možnosť osadiť atramentové kazety XL. Tie majú mať oproti štandardnej veľkosti kapacitu väčšiu približne o 120 percent.

Z technickejších aspektov sa pri novinkách spomína podpora tlače fotografií v bezokrajovom formáte 10 x 15 cm, pričom tlač jednej fotografie má trvať 65 sekúnd.

Značná orientácia na sprievodné aplikácie

Tlačiareň TS305 je kompatibilná s technológiami AirPrint a Mopria, čo umožňuje bezdrôtovú tlač zo smartfónov a tabletov. K dispozícii je navyše aj aplikácia Canon PRINT a podpora služby PIXMA Cloud Link pre tlač zo služieb ako Instagram a Google Drive.

S využitím aplikácií je možné pristúpiť aj digitalizácii dokumentov do formátu PDF, čomu má pomáhať aj špeciálna mriežka, ktorá sa nachádza v hornej časti tlačiarne a zabezpečuje presné umiestnenie vloženého dokumentu.

Canon TS305 podporuje pripojenie v tradičnom sieťovom režime využívajúcom router aj v režime prístupového bodu. Táto tlačiareň je navyše kompatibilná s technológiou Bluetooth, ktorá spoločne s aplikáciou Canon PRINT umožňuje včas informovať o prípadných chybách alebo problémoch.

Tlačiarne Pixma TS205 a Pixma TS305 by sa mali na trhu objaviť v priebehu roka 2018. Odporúčaná predajná cena pre náš trh zatiaľ nebola uvedená, v zahraničí sa ale pohybuje na úrovni do 60€.

Zdroj: TS

05.12.2017

+