MojWindows

Microsoft prostredníctvom svojho blogu pre členov programu Windows Insider oznámil, že dlho očakávaná funkcia „časová os“ sa konečne stane súčasťou Windows 10 v najbližšej testovacej zostave pre takzvaný Fast ring. Prvýkrát bola prezentovaná ešte počas veľtrhu Build 2017 a očakávalo sa, že k používateľom dorazí už v rámci aktualizácie Fall Creators Update. Neskôr sa ale ukázalo, že to tak nebude.

Vzhľadom na to, že momentálne prebieha vývoj a testovanie aktualizácie  „Redstone 4„, kde sa prvýkrát reálne objaví, práve prostredníctvom nej by nakoniec mohla doraziť k bežným používateľom. Samozrejme, za predpokladu, že všetko prebehne tak, ako má. Zástupcovia Microsoftu sú totiž v tomto prípade obzvlášť obozretní a nič negarantujú.

Funkcia bude integrovaná priamo do rozhrania „Zobrazenie úloh“, ktoré sa nachádza vedľa ponuky Štart na paneli úloh. Používateľom poskytuje prehľadný pohľad na nedávnu aktivitu v systéme – čo a kedy robili. Zároveň umožňuje okamžitý návrat k rozpracovaným úlohám, respektíve predtým používaným aplikáciám, a to presne do stavu v akom ich opustili.

Časová os má byť podľa aktuálnych vyhlásení Microsoft prepojená aj s ambicióznou novinkou „Sets“, ktorá už čoskoro dorazí k prvým testerom.

Timeline

29.11.2017

+