MojWindows

Tvorcovia známeho prehliadača Firefox po dlhšej dobe informovali, aká bude ďalšia situácia ohľadom podpory pre operačné systémy Windows XP a Windows Vista. Ešte koncom minulého roka totiž informovali, že sa pripravujú na úplné ukončenie podpory, no bezpečnostné aktualizácie budú garantované minimálne do septembra 2017. Zároveň prisľúbili, že zverejnia aj dodatočné informácie vrátane konečného termínu ukončenia podpory.

K zverejneniu očakávaných informácií došlo v týchto dňoch prostredníctvom oficiálneho blogu. Okrem iného sa v ňom píše, že Firefox v súčasnosti patrí medzi jeden z mála prehliadačov, ktoré ešte stále podporujú predmetné systémy. Nebude to však už trvať príliš dlho. Oficiálnym termínom kompletného ukončenia podpory je jún 2018.

Po tomto termíne už nebudú vydávané bezpečnostné aktualizácie, kvôli čomu sa zvyšuje riziko zneužitia rôznych chýb a zraniteľností zo strany útočníkov. Mozilla preto dotknutým používateľom pokiaľ je to možné odporúča prechod na niektorú z modernejších verzií systému Windows, ktoré sa naďalej tešia podpore.

Náš tip
Firefox Quantum bude revolúciou populárneho prehliadača, príde v novembri

Zdroj:Mozilla

05.10.2017

+