MojWindows

Internet sa stal pevnou súčasťou našich životov. V online svete trávime stále viac času a postupne si v ňom vytvárame vlastné virtuálne identity. No neobmedzený prístup na internet má aj svoje tienisté stránky a neustále číhajúce hrozby. Každé zlyhanie tu používateľa môže pripraviť o dáta, financie, či dokonca jeho identitu.

Práve z týchto skutočností vychádza spoločnosť Kaspersky Lab, ktorá v uplynulých dňoch pre slovenských zákazníkov uviedla nové verzie svojich bezpečnostných riešení Kaspersky Total Security 2018 a Kaspersky Internet Security 2018. Tie budú súčasným zákazníkom dostupné formou aktualizácie v rámci pôvodnej licencie, za predpokladu, že je platná.

Kaspersky Lab uvádza, že bezpečnostné riešenia Total Security a Internet Security sú vyvíjané práve s ohľadom na správanie používateľov pri využívaní internetu a všetky riziká s tým spojené. Vychádzajúc z vlastných prieskumov sa používateľom snaží neustále ponúkať komplexnú ochranu ich online života.

Náš tip
Kaspersky Lab sťahuje svoju protimonopolnú sťažnosti na Microsoft, ten pristúpi k viacerým úpravám

Nová verzia riešení od Kaspersky vylepšuje ochranu v troch kľúčových oblastiach – boj proti phishingu, ransomvéru a ochrana detí. Aktualizovaná teda bola anti-phishingová technológia, ktorá obsahuje vynovený nástroj URL Advisor. Ten dokáže rozoznať a upozorniť používateľa na nedôveryhodný, podozrivý či nebezpečný link na stránku obsahujúcu phishing alebo stránku, ktorá môže vážne poškodiť počítač.

Ďalším veľkým strašiakom je obava zo straty dát uložených v zariadení, najväčším rizikom je z pohľadu používateľov ransomvér. Kaspersky preto v rámci svojich riešení aktualizuje anti-ransomvérový nástroj, ktorý je schopný bojovať aj proti najnovším hrozbám.

Na zvýšenie ochrany mobilných zariadení slúži funkcia AppLock pre Android. Pomocou špeciálneho kódu má zabezpečovať špecifické aplikácie ako napríklad rôzne messenger služby, sociálne siete, e-maily a ďalšie osobné informácie používateľa pred neoprávneným prístupom. O ochranu celej dátovej komunikácie sa pritom pomocou šifrovania stará ešte služba Kaspersky Secure Connection.

Vývojári v Kaspersky Lab vložili do poslednej verzie Kaspersky Total Security aj inovovanú verziu rodičovskej kontroly. Rodičia pomocou nej môžu sledovať, koľko času trávia ich deti online a limitovať ho, určiť a nastaviť aplikácie vhodné pre deti a vyhnúť sa tak nevhodnému obsahu či webstránkam. Táto funkcia nesie názov Kaspersky Safe Kids.

Zdroj: TS

29.09.2017

+