MojWindows

Microsoft svoju pozornosť už dlhšiu dobu obracia okrem iného aj k automobilovému priemyslu. Priamo však nepracuje na vytvorení vlastného autonómneho vozidla alebo niečoho podobného. Automobilkám ponúka komplexné riešenie Connected Vehicle Platform, ktoré môžu využiť pri modernizácii, vylepšovaní softvérovej výbavy vozidiel, či implementovaní rôznych služieb. Medzi nimi sa nachádzajú napríklad aj veci ako Cortana, Office 365, či Skype for Business.

Veľký záujem je pritom práve o možnosť zapájať sa do konferenčných hovorov z pohodlia svojho auta počas dlhej cesty a zvýšiť tak svoju pracovnú efektivitu. Po automobilke Volvo, ktorá Skype for Business integrovala do svojich vozidiel radu 90, sa služba dostane aj do nového radu BMW 5. Majitelia sa tak budú môcť priamo z palubného počítača zapájať do konferenčných hovorov, sledovať celkovú účasť a podobne.

Náš tip
Nemecká polícia by mohla Continuum používať vo svojich hliadkových vozoch

Spustenie služby je v prvej fáze naplánované pre Nemecko, Francúzsko a Britániu, no postupne sa má rozširovať aj na ďalšie krajiny. Zároveň ide o ďalší krok v rámci dlhodobého partnerstva medzi BMW a Microsoftom s cieľom zvýšiť konektivitu a produktivitu na cestách. Už teraz je pre majiteľov BMW radu 5 dostupná služba Microsoft Exchange, prostredníctvom ktorej môžu pracovať s emailom, kalendárom, či kontaktmi.

Hoci predstava konferenčných hovorov v aktívnej doprave nemusí byť pre všetkých atraktívna, hovorca spoločnosti BMW informoval, že pridanie služby odráža reálny dopyt zo strany vodičov. Pri podobných implementáciách sa navyše vždy zohľadňuje aj nutný aspekt bezpečnosti. Služba je upravená takým spôsobom, aby čo najnižším spôsobom predstavovala rozptýlenie a znižovala pozornosť od situácie v premávke.

Náš tip
BMW bližšie predstavilo BMW Connected, využíva Microsoft Azure

23.07.2017

+