MojWindows

Doplnené 11:30 Dona Sarkar, šéfka programu Windows Insider informovala, že problémové zostavy už nie sú používateľom ponúkané a situácia tak bola vyriešená. Zároveň poznamenala, že tento týždeň už nedôjde ani k vydaniu predtým plánovaných testovacích zostáv.


Microsoft má momentálne veľké problémy so svojim programom verejného testovania Windows Insider Program, ktoré sa týkajú počítačov a smartfónov vo všetkých dostupných aktualizačných okruhoch. Omylom došlo k zverejneniu zostavy 16212, ktorá však nebola určená na vydanie a po inštalácii spôsobuje, že zariadenia sa stanú prakticky nepoužiteľnými. Napriek tomu, že už malo byť nasadených niekoľko prevenčných mechanizmov, zvýšená pozornosť je stále na mieste.

Pokiaľ ste so svojim smartfónom zaradení do Insider programu a je vám ponúkaná zostava 16212, neinštalujte ju. Ak by ste tak spravili, smarfón sa dostane do nekonečnej bootovacej slučky, kedy sa nebude schopný zapnúť a jediným riešením je preinštalovanie systému cez nástroj Windows Device Recovery Tool.

Nesprávna zostava s rovnakým označením 16212 je ponúkaná aj počítačom vo všetkých aktualizačných okruhoch (Fast,Slow, Release Preview). Ak je vám na inštaláciu ponúknutá predmetná zostava so sprievodným označením „the rs_edge_case branch“, rovnako ju neinštalujte.

Odporúčaným riešením situácie je opustenie programu Windows Insider na niekoľko nadchádzajúcich dní, kým Microsoft nevykoná všetky potrebné nápravy.

Náš tip
Ako na počítači zabrániť plánovanej inštalácii testovacej zostavy z programu Windows Insider | Návod

Náš tip
Ako dočasne pozastaviť inštaláciu aktualizácií z programu Windows Insider | Návod

Náš tip
Ako plánovanej inštalácii zostavy z programu Windows Insider zabrániť na smartfóne | Návod

Zostava 16212

02.06.2017

+