MojWindows

Microsoft oznámil rozširovanie dostupnosti svojho programu odmien Bing Rewards na ďalšie krajiny. Aktuálne ho spustil aj pre obyvateľov Veľkej Británie, no v nadchádzajúcich mesiacoch ho sprístupní aj pre Kanadu, či krajiny Európy, pričom medzi prvými budú Nemecko a Francúzsko.

Program bol pôvodne spustený v USA s cieľom motivovať používateľov, aby na vyhľadávanie informácií používali Bing, najnovšie ideálne v kombinácii s prehliadačom Microsoft Edge. Microsoft týmto spôsobom chce posilniť svoju pozíciu na trhu. Aby program lepšie odrážal skutočnosť, že už sa viac nevzťahuje len na Bing, došlo k jeho premenovaniu na „Microsoft Rewards“.

Náš tip
Microsoft pripravuje integráciu chatovacích botov do vyhľadávača Bing | Technológie

Funguje to tak, že používatelia za každé použitie Bingu získajú tri body, ktoré následne môžu využiť na „nákup“ rôznych drobností ako poukazy na zľavu vo Windows Store, kredit pre Skype, či darčekové karty pre Amazon alebo Starbucks a podobne. Pokiaľ navyše Bing využívajú cez prehliadač Microsft Edge, dostanú za každé vyhľadávanie dvojnásobok, teda 6 bodov.

Náš tip
Ako Microsoft Edge nahradiť inou aplikáciou na otváranie PDF súborov | Návod

Stanovený bol aj maximálny denní limit, koľko bodov je možné získať. Štandardne ide o 30 bodov, pri používaní prehliadača Edge je to 60 bodov. Akonáhle člen programu Bing Rewards mesačne dosiahne 500 bodov, dôjde k jeho „povýšeniu“ na vyššiu úroveň a denný limit sa mu navýši na 150 bodov. Body je možné získavať aj za nákupy vo Windows Store, tu sa má počet získaných bodov rovnať zaplatenej sume.

Microsoft Rewards

 Zdroj: TheVerge

01.06.2017

+