MojWindows

Herná séria Zaklínač bola pre štúdio CD Projekt RED veľmi úspešným projektom, ktorým si po celom svete získala milióny fanúšikov. Prekvapivo veľký úspech zožala aj zabudovaná kartová minihra Gwent, ktorá nakoniec prerástla do samostatného spracovania s rovnakým názvom.

Nejde však o to, že vývojári len zobrali minihru ako ju poznajú všetci hráči Zaklínača a preniesli ju do samostatne stojacej hry s lepším grafickým spracovaním a drobnými vylepšeniami.

Gwent síce ponúka overený koncept, no ten prešiel zmenami úplne od základov. Okrem režimu viacerých hráčov tu je ponúkaných aj niekoľko kampaní s rozsiahlym príbehom a atmosférou tradičných hier série Zaklínač. V základe ale stále ide o kartovú hru, kde si hráč skladá kartové sety na mieru ušité podľa svojej preferovanej stratégie a vyráža s nimi do boja proti súperom.

Od októbra minulého roka pritom prebiehal uzavretý beta test s cieľom vychytať čo najviac nedostatkov, ktorý sa ale včerajším dňom prehupol do otvoreného beta testu a zapojiť sa tak môže každý, kto má záujem. Hra je bezplatne dostupná pre počítače, ako aj konzolu Xbox One a PlayStation 4.

25.05.2017

+