MojWindows

Vývojári stojaci za prehliadačom Vivaldi vydali ešte koncom marca novú verziu 1.8, ktorá prináša zásadné vylepšenie v oblasti práce s históriou prehliadania. Pridaných bolo hneď niekoľko možností a Vivaldi sa tým stal prehliadačom s najpokročilejšou funkciou histórie prehliadania.

Okrem tradičného zoznam navštívených stránok s dátumom kedy boli prehliadané, tu používateľ nájde aj akýsi „kalendárový“ prehľad s podrobnými štatistikami. V nich sa nachádza aj graf aktivity na danej stránke, trendy v surfovaní, ako aj spôsob príchodu – odkaz, priamo, obnovenie. Pri prehľade histórie je možné využívať filtrovanie rozsahu – deň, týždeň alebo mesiac. Samozrejmosťou je zoznam najnavštevovanejších stránok.

screenshot-3b

Nechýba ani tradičná možnosť prehliadania histórie pomocou okna v bočnom paneli. Tu sa zobrazuje len jednoduchý zoznam navštívených stránok s vyhľadávaním, bez pokročilých možností.

screenshots-5

Tvorcovia prízvukujú, že všetky tieto štatistiky sú ukladané len lokálne v zariadení používateľa, a preto k nim teda nemajú prístup.

Ďalšími vylepšeniami v novej verzii prehliadača je možnosť vytvárať poznámky pomocou potiahnutia označeného textu, pokročilé ovládanie zvuku pre jednotlivé karty, nastavenie pre automatické aktualizácie prehliadača, zobrazovanie pozastavených kariet šedou farbou, či vyhľadávanie obrázkov z kontextovej ponuky po kliknutí pravým tlačidlom na myši.

screenshots-4

03.04.2017

+