MojWindows

Microsoft prostredníctvom svojho blogu informoval o novom nositeľnom zariadení poháňanom systémom Windows 10. Stojí za ním hardvérový partner, nemecká firma TrekStor. Microsoft ako taký sa priameho pôsobenia na poli s nositeľnou elektronikou podľa známych informácií vzdal. Partnerským firmám ale poskytuje podporu a svoje technológie z tejto oblasti.

Náš tip
Microsoft spoločnosti Casio sprístupní svoje technológie pre inteligentné hodinky

Nositeľné IoT zariadenie, ako ho označuje Microsoft, je vybavené 1,54-palcovým displejom, ktorý je chránený ochranným sklom Gorilla Glass 3. Nechýba mu ani Wi-Fi, Bluetooth a kombinácia dostatočného výpočtového výkonu a výdrže batérie pre vykonávanie úkonov potrebných v rôznych pracovných odvetviach.

TrekStor

Vďaka použitiu systému Windows 10 IoT Core je na „náramku“ možné používať UWP aplikácie, ako aj služby ako Microsoft Azure Cloud a Microsoft Cognitive Services. Okrem toho sa dá spravovať ako bežné Windows zariadenie.

V ideálnom prípade má byť schopné nahradiť smartfón vo viacerých odvetviach, ako príklady Microsoft uvádza:

  • inventarizácia skladových zásob
  • vytváranie automatizovaných úkonov pre zákaznícke služby v pohostinstvách
  • priemyselná automatizácia vo výrobe
  • starostlivosť o pacientov v zdravotníctve
  • správa vozového parku
  • manažment aktív

Microsoft o tomto kúsku nositeľnej elektroniky nehovorí ako o inteligentných hodinkách, a svoje dôvody na to má. Napriek tomu, že ide o veľmi podobný produkt, zariadenie od firmy TrekStor je určené na uľahčenie práce v pracovnom prostredí a neslúži ako osobný múdry náramok ako to je napríklad v prípade Microsoft Band. Novinka ale ukazuje rôzne možnosti použitia operačného systému Windows 10 IoT Core.

Oficiálny názov zariadenia, ani podrobnosti o plánovanej dostupnosti Microsoft neprezradil. Uviedol ale, že viac informácií bude zverejnených v nadchádzajúcich mesiacoch.

Zdroj: Microsoft

25.04.2017

+