MojWindows

Zabezpečené prihlasovanie do Microsoft účtov bude pre používateľov aplikácie Microsoft Authenticator na smartfónoch so systémov Android a iOS podstatne jednoduchšie. Aplikácia v novej verzii začala podporovať niečo, čo by sa dalo nazvať ako prihlasovanie prostredníctvom upozornenia. Efektívne tak dochádza k zrušeniu potreby zadávať heslo.

Pokiaľ si možnosť používateľ aktivuje v rámci nastavení svojho Microsoft účtu, môže k nemu následne pristupovať len zadaní adresy a povolením prístupu prostredníctvom upozornenia na svojom smartfóne. Aplikácia Microsoft Authenticator v tomto prípade zobrazuje dve možnosti – „Approve“ a „Deny“, vďaka čomu používateľ zostáva chránený, keďže neoprávnený pokus o prístup môže zamietnuť.

Microsoft Account

Stále bude možné prihlasovať sa aj klasickým spôsobom, teda zadaním hesla. To príde vhod najmä v situáciách, kedy je smartfón vybitý, prípadne si ho používateľ zabudol. Nový spôsobom prihlasovania zatiaľ nie je podporovaný v aplikácií Microsoft Authenticator pre mobilný systém Windows 10 Mobile. Vývojári ale informujú, že pokiaľ bude veľkým úspechom na platformách Android a iOS zvážia ďalšie rozšírenie.

19.04.2017

+