MojWindows

Dell ponúka množstvo zaujímavých produktov pre bežného spotrebiteľa, no uprieť mu nemožno ani to, že disponuje masívnym portfóliom pre firemný sektor. A práve ponuku pre firmy rozširuje o novinku v podobe svojho najmenšieho, najľahšieho a najvýkonnejšieho tenkého klienta.

Pod pojmom tenký klient sa v podstate ukrýva počítač, ktorý nepotrebuje veľa operačnej pamäte, veľké úložisko, či vysoký výpočtový výkon, pretože je vytvorený za účelom využívať aplikácie bežiace na vzdialenom serveri s použitím virtualizačných technológií. Jeho plnohodnotné použitie tak závisí na inom zariadení – serveri. Typicky dochádza k využívaniu tenkých klientov vo firemnej infraštruktúre.

Novinka Wyse 3040 je jediný entry-level klient na trhu s procesorom Intel x86. Kompatibilný je so všetkými hlavnými kancelárskymi vizualizačnými softvérmi ako Citrix XenDesktop, Microsoft RDS a VMware Horizon.

3040-detail-B_i1_0090 (003)

Vďaka novému slim-line vyhotoveniu a hmotnosti len 240 gramov je Wyse 3040 prvý tenký klient s procesorom Intel Atom 1,44 GHz quad-core, podporou 2 GB DDR3 RAM a 8 GB Flash pamäte. Tieto parametre ho robia ideálnym pre nenáročnú prácu s multimédiami a lokálnymi aplikáciami.

Wyse 3040 funguje na špeciálne zabezpečenom operačnom systéme Wyse ThinOS  s nepublikovaným API, ktoré je rezistentné voči vírusom. Od júna si zákazníci budú môcť zvoliť aj Wyse ThinLinux, operačný systém založený na SUSE Linux, špeciálne vyvinutý pre tenkých klientov Dell.

Wyse 3040 thin client

Keďže používatelia využívajú na svoju prácu mnoho externých zariadení, je Wyse 3040 vybavený dvomi DisplayPort rozhraniami, ktoré podporujú duálny digitálny displej s rozlíšením 2560×1600 px, možnosťou káblového aj bezdrôtového 802.11ac rozhrania a 4 USB portmi, z toho jeden vo verzii USB 3.0 pre vysokorýchlostný prenos dát.

Dell ponúka kompletnú sadu on-premise a off-premise softvéru a softvéru pre automatickú správu, ktoré poskytujú bohaté možnosti správy desiatok tisíc zariadení na podnikovej úrovni. Pre zjednodušenie vzdialeného automatického nastavenia, konfigurácie a správy zariadenia slúžia Wyse Device Manager a Cloud Client Manager, ktoré umožňujú IT tímom konfiguráciu a celkovú správu cez konzolu s intuitívnym ovládaním.

03.04.2017

+