MojWindows

Čo sa týka aktualizácie Creators Update pre Windows 10, novinky a zmeny prebiehajú nie len v samotnom systéme, ale aj v nástrojoch, platformách a súčastiach, ktoré s ním súvisia takpovediac okrajovo.

Jednou z takýchto vecí je aj úprava platformy Microsoft Maps, z ktorej síce budú najprv ťažiť vývojári, no v konečnom dôsledku sa to celé premietne do vylepšení v nových verziách UWP aplikácií pre koncového používateľa.

Microsoft preto v príspevku na svojom blogu načrtol niekoľko významnejších úprav. Dúfa, že aj vďaka nim bude možné vytvárať lepší a plynulejší zážitok pri práci s aplikáciami, kde sa využívajú mapy.

Creators Update Mapy

Asi najvýznamnejšou zmenou je prechod na nový 3D Map engine, vďaka čomu letecké aj cestné mapy získajú  podporu pre prácu s  3D pohľadmi a výškovými dátami. Na základe toho môžu vývojári v mapách realistickejším spôsobom vyznačovať miesta záujmu a značky rôznych objektov.

Ďalším významným vylepšením je pridanie nového programového rozhrania MapBillboard. Vývojári tak získavajú možnosť zobrazovať obrázky a nápisy na 3D mapách. Možné je nastaviť aj to, aby sa pridaný obrázok zobrazoval na konkrétnej pozícii a pri pohybe po danej scéne náležito prispôsoboval podľa priblíženia a oddialenia kamery.

MapBillboard API

S Creators Update okrem toho prichádzajú aj nové programové rozhrania pre podrobnú úpravu vzhľadu máp, čím vývojári môžu zaujímavým oblastiam pridať požadovaný dôraz. Rovnako tak je možné graficky upravovať aj celú mapu a pridať jej tak špecifický tvar, či efekt počas rôznych udalostí – napríklad Halloween alebo oslavu historických udalostí a podobne.

Spooky Mapa

Gray Map

Zdroj: Microsoft

07.04.2017

+