MojWindows

Zaujímavá anketa ohľadom mobilného bankovníctva, ktorú organizovali kolegovia Androiďáci, už pozná svojich víťazov z radu bánk, ako aj hlasujúcich. Druhý ročník ankety Smart Banka 2016 vznikol za účelom ohodnotiť slovenské banky a zistiť, ktorá z nich má najlepšiu mobilnú aplikáciu. Hlasujúci pritom nehlasovali len za najlepšiu bankovú aplikáciu na Slovensku, ale aj za funkcie a vlastnosti aplikácií, ktoré sa im páčili alebo nepáčili. Hlasovanie prebiehalo od 15. januára do 28. februára 2017.

smart-banka-2016-titulka-genericka

Tento rok sme sa snažili tému mobilného bankovníctva priblížiť detailnejšie aj našim čitateľom. Na webe SmartBanka.sk sme priniesli detailné porovnanie bankových aplikácií a sekciu s opisom jednotlivých titulov bánk pôsobiacich na Slovensku. Okrem toho sme vám predstavili detailne aplikácie Tatra banka, UniCredit SmartBanking, mBank, OTP Banka, Prima banka VÚB Mobil Banking.

smart-banka-titulka-V2

Spolu s partnerom ankety – spoločnosťou ESET – sme upozornili aj na bezpečnostné nedostatky bankových aplikácií a možné riziká pri ich používaní. Okrem toho sme urobili aj prieskum medzi slovenskými bankami, ktorý prezradil vzťah Slovákov k používaniu internet bankingu a mobilných aplikácií.

Rekordný počet hlasujúcich

Počet hlasujúcich v ankete Smart Banka 2016 dosiahol tento rok rekordné číslo. Do hlasovania o najlepšie bankové aplikácie na Slovensku sa zapojilo až 11 715 hlasujúcich, ktorí rozhodli o víťaznej bankovej aplikácii a v hlasovaní vyjadrili aj svoj názor na mobilné bankovníctvo na Slovensku. Medziročne sme tak zaznamenali nárast v počte hlasov na úrovni 30%.

30-percent

Každý z hlasujúcich sa správnym vyplnením hlasovacieho formulára dostal do žrebovania o smartfón Huawei Mate 9, licenciu ESET Family Security Pack a 3 licencie ESET Mobile Security.

Smart Banka roku 2016

Po spočítaní platných hlasov z verejného hlasovania sme vyhodnotili anketu Smart Banka a udelili ocenenie Smart Banka 2016. Ocenené boli nasledujúce aplikácie:

  1. miesto: Tatra banka
  2. miesto: ČSOB
  3. miesto: VÚB

Do prvej päťky bánk sa dostal aj mBank a Slovenská Sporiteľňa (zoradené abecedne). Zvyšné bankové aplikácie obsadili 6. až 11. miesto.

Z údajov, ktoré hlasujúci vypĺňali v hlasovacom formulári, sme zistili niekoľko naozaj zaujímavých informácií. Z 11 715 hlasujúcich využíva najviac z nich služby Tatra banky, ktorá je ich primárnou bankou. Druhou najpoužívanejšou bankou medzi hlasujúcimi je Slovenská sporiteľňa. Ďalšie zaujímavé informácie nájdete v infografike.Smart-banka-2016-infografika-nova

Víťazi vecných cien

Hlasujúci, ktorí správne vyplnili hlasovací formulár, boli zapojení do žrebovania o vecné ceny. Tie do ankety Smart Banka 2016 venovali naši partneri – spoločnosti Huawei ESET. Pri žrebovaní sa šťastie usmialo na týchto hlasujúcich:

  • Výhercom smartfónu Huawei Mate 9 sa stal Pavol Sedláček
  • Výhercom licencie ESET Family Security Pack sa stal Pavol Seman.
  • Výhercom 3 licencií ESET Mobile Security sa stali:
    • Martin Dojčiar,
    • Ladislav Vankó,
    • Marián Prč.

Jednotlivých výhercov budeme v najbližších dňoch kontaktovať na e-mailovú adresu, ktorú zadali v hlasovacom formulári.

Partneri ankety Smart Banka 2016

smart-banka-partneri

 

03.03.2017

+