MojWindows

Microsoft vydal novú verziu svojej populárnej hry Minecraft: Pocket Edition určenú pre systém Windows 10 Mobile. Táto správa prichádza približne mesiac po tom, čo sme sa dozvedeli, že vývoj pôvodnej verzie, vytvorenej ešte pre Windows Phone 8 bol ukončený. Informácie vtedy hovorili, že hra nebude rozširovaná o ďalší obsah kvôli nízkemu počtu hráčov.

Teraz sa ale ukazuje, že vývojári sa rozhodli zamerať už len na najnovší mobilný Windows. Hoci verzia Minecraft: Pocket Edition bude naďalej hratelná aj na smartfónoch so systémom Windows Phone 8.1,no  nebude tam už žiadnym spôsobom podporovaná. Všetok nový obsah dostane už len verzia pre Windows 10 Mobile.

Novú verziu je možné získať po prechode na Windows 10 Mobile zdarma

Tento krok pravdepodobne súvisí s uľahčením ďalšieho vývoja, kedy už nebude nutné podporovať starší systém. Iný dôvod za rozhodnutím sa hľadá len ťažko. Viac ako 70% používateľov Windows smartfónov totiž stále využíva operačný systém Windows Phone 8.1.

Minecraft: Pocket Edition je možné zakúpiť za necelých 7€, no majitelia pôvodnej verzie ju môžu získať zadarmo. Podmienkou je ale prechod na novší systém Windows 10 Mobile.

Verzia pre smartfóny bude obsahovo zhodná s tou pre počítače 

Minecraft: Pocket Edition pre Windows 10 Mobile je po aktualizácii obsahovo zhodný s verziou hry Minecraft: Windows 10 Edition, ktorá je dostupná pre počítače. Zástupca vývojárov navyše potvrdil, že obidve verzie teraz budú vyvíjané súčasne a hráči na smartfónoch tak budú mať prístup k rovnakému obsahu, ako hráči na počítačoch.

Okrem toho sa môžeme tešiť z podpory ovládania pomocou Xbox One S gamepadu, rozšírenia, integrácie Xbox Live, ako aj hrania naprieč viacerými platformami v režime Realms. Platformy Windows 10, Windows 10 Mobile, Anroid a iOS sa tak spolu stretnú v jednom svete. Odstrihnutí ale nateraz ostávajú hráči na konzole Xbox One.

23.02.2017

+