MojWindows

Oficiálna aplikácia Facebook pre Windows 10 Mobile kvôli svojej ťažkopádnosti a náročným požiadavkám nevyhovuje úplne každému. A hoci sa dá zvyknúť aj na občasné vrtochy, používatelia sa občas obzerajú po alternatívach. Ako prvá z možností príde na myseľ používanie klasickej webovej verzie cez prehliadač, no to opäť nemusí byť najpohodlnejšie. A tak si svoje miestečko na smartfónoch našla aplikácia SlimSocial for Facebook, ktorá pre mnohých predstavuje atraktívnu alternatívu.

Medzi jej najväčšie prednosti patrí nízka náročnosť na úložisko (20,2 vs 164 MB), ako aj omnoho rýchlejšie spúšťanie a načítavanie obsahu. SlimSocial v podstate predstavuje nadstavbu nad oficiálnou webovou stránkou sociálnej siete Facebook. Ponúka ale viacero zaujímavých funkcií, vďaka ktorým je pre používateľov zaujímavá alternatíva.

Okrem klasického svetlého motívu ponúka aj tmavú verziu, ktorá sa lepšie prehliada v nočných hodinách. Medzi ďalšími vylepšeniami nájdeme možnosť zamknúť horný navigačný panel Facebooku, skryť reklamné príspevky, oddeľovať príspevky medzerou, či zarovnávať text na stred. Potešiť môže aj staré dobré rozhranie pre posielanie správ, ktoré nedávno nahradil zabudovaný Messenger.

Náročným používateľom na druhej strane môžu niektoré funkcie chýbať. Medzi najväčšie nedostatky sa radí automatické skrývanie navigačnej lišty operačného systému a chýbajúce zobrazovanie upozornení. V konečnom zúčtovaní však klady prevyšujú nedostatky a aplikácia preto rozhodne stojí za vyskúšanie.

23.01.2017

+