MojWindows

Microsoft prostredníctvom oficiálnych komunikačných kanálov oznámil, že očakávaná hra Scalebound pre Xbox One a Windows 10 bola zrušená. Potvrdenie tejto skutočnosti nasledovalo po tom, ako sa rozvírila vlna dohadov, že štúdio Platinum Games dostalo približne po štyroch rokoch vývoja stopku. Olej do ohňa pridalo odstránenie informácií o hre zo stránky Xbox. A dohady sa, bohužiaľ, ukázali byť správne.

„Po dôkladnom uvážení sa Microsoft Studios rozhodlo zrušiť produkciu hry Scalebound. Tvrdo však pracujeme na tom, aby sme fanúšikom počas tohto roka priniesli zástup výnimočných hier, vrátane Halo Wars 2, Crackdown 3, State of Decay 2, Sea of Thieves a ďalších.“

Microsoft vo svojom ďalšom vyjadrení informuje, že za zrušením produkcie stojí obchodné rozhodnutie. No skutočnosť môže byť o trochu iná.

Podľa informácií portálu Eurogamer malo za ostatný rok dôjsť k značnému zhoršeniu vzťahov medzi vývojármi hry a zástupcami Microsoftu. Najväčšiu ranu mal projekt dostať počas jesene minulého roka. Kvôli extrémnemu vypätiu počas vývoja si niekoľko vrcholových členov vývojárskeho tímu zobralo dovolenku.

Keď sa však po približne mesiaci vrátili do práce, vývoj hry bol v obrovskom sklze. K prekročeným termínom sa pridali pretrvávajúce problémy s herným enginom, a tak po čase padlo rázne rozhodnutie celý projekt ukončiť. Microsoft hru prvýkrát ohlásil počas herného veľtrhu E3 v roku 2014. Odvtedy sa pravidelne objavovala v rebríčkoch najočakávanejších hier, no jej vydanie bolo zároveň viackrát posunuté.

Scalebound mala byť RPG hrou s kooperatívnym režimom pre štyroch hráčov, v ktorej hráči ovládali hlavnú postavu, ako aj jej pomocníka v podobe gigantického draka. Hra pritom mala byť zaradená do programu Xbox Play Anywhere a navyše mala podporovať funkciu HDR pre konzolu Xbox One S.

Zdroj: Eurogamer

09.01.2017

+