MojWindows

Populárna sociálna sieť Instagram zameraná na zdieľanie fotografií a krátkych videí ešte koncom minulého roka ohlásila dostupnosť živého prenosu videa v rámci univerzálnej aplikácie pre Windows 10. Funkcia bola zavedená ako súčasť aktualizácie, no prístup k nej bol udelený len vybranej časti používateľov.

Teraz, po viac ako mesiaci, je prístup k funkcii konečne dostupný ďalším používateľom. Prebieha to priamo v rámci aplikácie bez nutnosti akejkoľvek aktualizácie. Na dostupnosť je používateľ upozornený pomocou ikonky v aplikácii pod logom Instagram. Pre prístup k vysielaniu živého videa stačí na hlavnej obrazovke prstom potiahnuť doľava, čím sa presuniete k rozhraniu pre pridávanie obsahu do svojho príbehu. Okrem toho tu ale nájdete aj prepínač „Naživo“, ktorý slúži pre spomínané vysielanie živého videa.

Dĺžka vysielania môže trvať maximálne 60 minút a po jeho ukončení nie je video viac dostupné žiadnou formou. Pokiaľ Vám funkcia zatiaľ nebola sprístupnená, nezúfajte. V najbližších dňoch by sa situácia mala zlepšiť.

Náš tip
Spomienka na Windows 95, takto by na ňom vyzerala aplikácia Instagram

Instagram video

25.01.2017

+