MojWindows

Microsoft aktualizoval svoj príspevok na blogu, ktorý sa týka funkcie Focused Inbox určenej pre službu Outlook a jej pridružené aplikácie. Len donedávna bola prístupná pre mobilné zariadenia so systémom Android a iOS, no aktuálne sa konečne začína s kompletným pokrytím systémov Windows.

Focused Inbox predstavuje akési pokročilé triedenie prijatej pošty na tú, ktorá je pre adresáta skutočne dôležitá, a tú, ktorá má na vybavenie svoj čas. Žiaden z prijatých e-mailov pritom nie je odstránený, akurát sú rozdeľované do samostatných kategórií – „Focused“ a „Other“. Medzi nimi je navyše podľa potreby možné jednotlivé správy jednoduchým spôsobom prehadzovať.

https://www.youtube.com/watch?v=M40ha4fnKbU

Funkcia je vo webovom rozhraní momentálne dostupná pre vybranú časť používateľov služby Outlook.com, pričom pre všetkých má byť sprístupnená do apríla 2017. Podporované účty služby Outlook.com budú po pridaní do systémovej aplikácie Pošta vo Windows 10 disponovať týmto automatickým triedením pošty od februára 2017. Mobilná aplikácia Outlook Pošta na smartfónoch s Windows 10 Mobile sa s podporou funkcie pripojí od apríla 2017.

Focused

Microsoft ale zároveň uvádza, že Focused Inbox nebude na počítačoch s Windows 10 dostupná pre aplikácie Outlook 2013 a Outlook 2016, ktoré patria pod licenciu s neobmedzenou platnosťou. Čo sa týka aplikácie Outlook 2016 zahrnutej do predplatného Office 365, nateraz nebolo priblížené, kedy sa funkcie dočká.

Zdroj: Office 1 , 2

31.01.2017

+