MojWindows

Pri dlhodobom používaní sa môže občas vyskytnúť situácia, kedy niektoré súčasti operačného systému Windows 10 nepracujú celkom tak, ako by mali. Najnovšie hlásia problémy ľudia zapojení do programu Windows Insider, ktorým sa nedarí nainštalovať čerstvo vydané zostavenie 14986. Problémy má v tomto prípade spôsobovať priamo služba Windows Update.

Náš tip
Novinky, vylepšenia, zmeny a chyby Windows 10 v zostavení 14986

Po tom, ako Insideri chybu nahlásili na oficiálnom fóre, Microsoft odporučil použitie jednoduchého nástroja na vyhľadávanie a odstránenie problémov so službou Windows Update. Podľa sprievodných informácií, použitie nástroja nastaví službu Windows Update do pôvodného stavu, vďaka čomu bude následne možné vyhľadať a stiahnuť dostupné aktualizácie. Nástroj Windows Update Troubleshooter je možné použiť v prípade akýchkoľvek problémov s aktualizačným mechanizmom v ľubovoľnej verzii a zostavení Windows 10. Hoci nejde o žiadnu novinku, kvôli opätovnému výskytu problémov stojí za pripomenutie.

Náš tip
Čo robiť, keď sa zasekne aktualizácia cez Windows Update | Návod

Windows Update Troubleshooter

Windows Update Troubleshooter je možné stiahnuť priamo z oficiálnych stránok Microsoftu. Okrem verzie pre Windows 10 je tam navyše umiestnená aj spoločná verzia pre Windows 8.1, Windows 8 a Windows 7. Ak teda narazíte na problémy so službou Windows Update, vyskúšajte najskôr spomínaný nástroj.

Zdroj: neowin

12.12.2016

+