MojWindows

Sviatky neúprosne klopú na dvere, a preto prinášame krátky výber aplikácií s vianočnou tématikou pre váš smartfón so systémom Windows Phone a Windows 10 Mobile. Hoci sa všetci určite tešíme na oddych v rodinnom kruhu, krátke odreagovanie jednoduchou hrou príde miestami vhod.

Crazy Santa: Christmas Pinball

Zábavná oddychovka na štýl populárnych hier pinball ladená vo vianočnom duchu. Úlohou hráča je naprieč piatimi vertikálnymi úrovňami Santu vystreliť a následne ho odrážať od rôznych objektov tak, aby získal potrebné zrýchlenie a mohol pozbierať všetky dostupné darčeky. Hra je dostupná bezplatne pre počítače a smartfóny so systémom Windows 10.

crazy-santa-christmas-pinball

250K Timberman Xmas

Vianočne ladená verzia hry Timberman pre smartfóny so systémom Windows 10 Mobile. Hráč sa chopí role Santa Clausa a jeho úlohou je zoťať čo najväčší kus z nekončiaceho stromčeka. Úloha je to na prvý pohľad jednoduchá, no komplikuje ju skutočnosť, že postavička sa musí vyhýbať vetvám, ktoré sa s každým zaťatím do stromu posúvajú čoraz nižšie a nižšie. Hra sa ovláda pomocou klikania na pravej a ľavej strane obrazovky, čomu zodpovedá príslušná strana stromu. Každé kliknutie navyše sprevádzajú lahodné tóny klavíra.

timberman

Norad Tracks Santa

Oficiálna aplikácia programu Track Santa, ktorú v roku 1955 spustilo Severoamerické veliteľstvo protivzdušnej obrany – NORAD. Aplikácia ponúka funckie ako odpočet do začiatku monitorovania pohybu Santa Clausa, kedy začne vykresľovať presnú Santovu trasu,  hry s vianočnou tematikou, históriu programu Track Santa, ako aj históriu vianočných tradícií, kolekciu vianočných piesní a množstvo ďalších vecí.

NORAD

Where is Santa

Jednoduchá aplikácia, ktorá umožňuje sledovať každý Santov pohyb. Aplikácia okrem samotného využívania radaru, obsahuje možnosť získať vašu  aktuálnu pozíciu a zobraziť odpočet do očakávanej návštevy toho veselého pána, ktorý nosí darčeky.

Where_is_Santa_Screens

Sleigh

Ovládajte Santu a jeho sane počas toho ako sa kĺže hore dole nekonečnou sériou kopcov a údolí. Počas toho ako klesá z kopca musíte klikať na obrazovku, čím získava väčšiu rýchlosť a následne prestať pri stúpaní do kopca, aby tak sane vyleteli do výšin. Počas svojej cesty zbierate rôzne darčeky rozhodené po zemi, za ktoré získavate dočasné zrýchlenie. Cieľom hry je dosiahnuť čo najväčšiu vzdialenosť predtým, ako skončí časomiera. Akonáhle sa sane ocitajú vo vzduchu, čas sa pomaly prirátava.

Sleigh

Angry Gran Run

Hráč sa chopí role babičky, ktorá uteká z ústavu Angry Asylum. Počas svojho nekonečného úteku musí preskakovať, uhýbať sa a podliezať rôzne prekážky, pričom zbiera mince, za ktoré nakupujete rôzne vylepšenia ako napríklad spomalenie času. Hra obsahuje aj rôzne misie a denné úlohy. Momentálne je navlečená do vianočnej tematiky, a okrem iného sa tak musíte uhýbať darčekom, zákuskom a mimozemšťanom v mikulášskych čiapkach.

Angry Gran Run

Talking Santa

Aplikácia prináša interaktívneho Santu, ktorého môžete kŕmiť sušienkami a mliekom, guľovať alebo fotiť pre vianočné pozdravy, ktoré následne môžete zdieľať s priateľmi a podobne. Aplikácia taktiež môže využiť mikrofón smartfónu, zaznamenať vaše slová a Santa ich následne imituje.

Talking santa

Bubble Christmas

Jednoduchá oddychová hra, v ktorej musíte vystreľovať bublinky rôznej farby tak, aby vytvorili skupinu troch alebo viacerých a premenili sa tak na body. Vystreľované guličky postupne obmieňajú farbu a celá úroveň sa postupne zosúva. Musíte tak trochu aj taktizovať, aby ste  guličky stihli rozbiť predtým ako dopadnú na spodok a ukončia tak hru. Cieľom je nazbierať čo najviac bodov.

Bubble Christmas

AE City Jump – Christmas

Nekonečná skákačka, v ktorej sa ako hrdina prehupujete pomocou lana z jednej strechy na druhú v rôznych metropolách. Vianočná téma prináša nové mesto, v ktorom sa namiesto na streche budovi ocitnete na obrovskom darčeku. Ovládanie je jednoduché, akonáhle sa postava priblíži k budove/darčeku stlačením na obrazovku sa pustí lana. V prípade, že si tento pohyb dobre načasujete úspešne preskočí, dostanete body a pokračujete ďalej, ak nie, nasleduje škaredý pád a hra sa končí. Cieľom hry je nazbierať čo najviac bodov ako to je len možné.

wp_ss_20151222_0010

Christmas Cookie

Úlohou tejto hry je zákusky na hernom poli posúvať tak, aby ste vedľa seba dostali aspoň trojicu. Skladať môžete aj rôzne špeciálne tvary, napríklad písmeno T, kedy za odmenu získate bomby, ktoré odpália zvyšné zákusky v riadku alebo stĺpci. V každej úrovni máte vopred určený počet a typ zákuskov, ktoré musíte z plochy odstrániť aby ste postúpili ďalej. No keďže máte obmedzený počet možných krokov, nie je to vždy úplne jednoduché.

Christmas Cookie

Santa Hill Climb Jumping

Santa sa ocitol v úlohe šoféra rôznych vozidiel, pričom jeho úlohou je zdolať krkolomné trate a neskončiť pritom na streche. Okrem rizika prevrátenia na strechu však musíte dávať pozor aj na míňajúce sa palivo a rôzne prekážky. Počas svojej púte naprieč ľadovými kopcami a zasneženými údoliami môžete naraziť na mince, ktoré slúžia na nákup nových vozidiel.

wp_ss_20151222_0029

Spomínané aplikácie reprezentujú skutočne len malú časť z toho, čo všetko je dostupné vo Windows Obchode, preto sa v komentároch neváhajte podeliť o svoje obľúbené tituly s vianočnou tematikou.

19.12.2016

+