MojWindows

Microsoft oznámil, že svoj testerský program Xbox Preview v nadchádzajúcich týždňoch sprístupní všetkým majiteľom konzoly Xbox One. Teraz to fungovalo tak, že do programu sa bolo možné zapojiť len na pozvánku. Po novom bude mať každý možnosť zapojiť do formovania budúcej podoby systému pre konzolu Xbox One pomocou svojich pripomienok a nápadov.

V rámci zmien tak dôjde aj k premenovaniu celého Xbox programu na Xbox Insider, aby tak vedľa programu Windows Insider pôsobil prirodzenejšie. Avizované zmeny prebehnú postupne počas najbližších týždňov. Informácie o tom, že Microsoft pripravuje užšie prepojenie testovacích programov pre Xbox a Windows 10 sa objavili ešte v marci.

Má to však jeden háčik. Beta verzie operačného systému pre Xbox One budú naďalej prístupné len vybraným testerom. Noví členovia programu Xbox Insider však získajú prístup do skorého testovania pripravovaných aplikácii a hier. Rovnako im bude sprístupnené rozhranie Xbox Insider Hub.

Tam nájdu všetky relevantné informácie o Insider obsahu a možnostiach zapojiť sa do skorého testovania. Pomocou upraveného rozhrania má byť taktiež podstatne jednoduchšie poskytovať rozsiahlu spätnú väzbu priamo z Xbox One, pričom nebude chýbať ani podpora pre viacero používateľských účtov. Poslednou ohlásenou zmenou je pridanie podrobného prehľadu Xbox Insider profilu, kde používateľ nájde všetky informácie o svojej aktivite a prínosoch pre celý program.

To, či Microsoft časom sprístupní všetkým Xbox Insiderom aj systémové aktualizácie, zatiaľ neprezradil. Rovnako nie je jasné, či skutočne došlo k prepojeniu programov Windows Insider a Xbox Insider, ako to naznačoval Terry Myerson.

Náš tip
Objednal si notebook, Microsoft mu poslal prototyp konzoly Xbox One

Xbox One

Zdroj: Microsoft 

08.11.2016

+