MojWindows

Microsoft predstavil nové pracovné prostredie zabudované do Office 365, ktoré je založené na chatovej komunikácii a nesie názov Microsoft Teams. Ide o ďalší prírastok, ktorý rozširuje možnosti spolupráce v rámci nástrojov Microsoft Office 365. Prostredie Microsoft Teams je určené pre spoločnosti a vo svojej podstate spája ľudí, rozhovory, obsahy aj ďalšie nástroje, ktoré tímy potrebujú k efektívnejšej spolupráci.

Microsoft Teams stavia na štyroch kľúčových vlastnostiach

Chat pre súčasné tímy. Microsoft Teams poskytne konzistentne fungujúci a previazaný chat, ktorý dokáže každého informovať aj zapojiť. Konverzácie sú automaticky viditeľné pre celý tím a zároveň je dostupná aj možnosť súkromných správ. Nechýba ani knižnica plná emojis, GIFov, nálepiek a memes, ktoré ľuďom ponúknu spôsob, ako sa v digitálnom prostredí vyjadriť zábavným spôsobom.

microsoft-teams

Centrum tímovej práce. Microsoft Teams dokáže prepojiť výhody Office 365 v celej šírke. Používatelia tu môžu využívať hlasové aj video meetingy, ako aj pracovať s dokumentmi Microsoft Office priamo v rámci Microsoft Teams. Nástroj Microsoft Graph inteligentne pomáha pri posúdení relevantnosti, nájdení či zdieľaní informácií. Samotné prostredie Microsoft Teams je pritom začlenené do Office 365 Groups – cross-aplikácie, ktorá ľuďom uľahčuje pohyb medzi jednotlivými komunikačnými nástrojmi pri zachovaní kontextu a ponúka možnosť zdieľania s ostatnými.

microsoft-teams-2

Schopnosť prispôsobiť sa každému tímu. Vzhľadom k jedinečnosti každého tímu ponúka Microsoft Teams možnosť prispôsobiť prostredie tak, aby spĺňalo konkrétne nároky. Členovia tímu môžu vytvoriť kanály určené na zoradenie konverzácií podľa témy. Tie môžu byť upravené vďaka prvku Tabs (Záložky), ktorý poskytne rýchly prístup k najpoužívanejším dokumentom a aplikáciám.

Tieto Tabs (Záložky) môžu byť v Office 365 vytvorené aj pre služby ako OneNote, SharePoint, Planner a čoskoro tiež pre služby tretích strán, ako napríklad Zandesk a Asana. Microsoft Teams podporuje v používateľskom prostredí rovnaký Connector model Exchange pre notifikácie a aktualizácie produktov tretích strán, ako napríklad Twitter alebo GitHub (dostupný od stredy). Naviac tiež podporuje Microsoft Bot Framework, ktorý do tímového prostredia prinesie inteligentné riešenie od rôznych poskytovateľov služieb.

microsoft-teams-3

Bezpečnosť, ktorej môžu tímy dôverovať. Ako súčasť Office 365 ponúka Microsoft Teams globálny presah a schopnosti pokročilého zabezpečenia, vrátane dodržiavania predpisov, ktoré poskytuje Microsoft Cloud. Dáta sú zakaždým šifrované a zakryté transparentným operačným modelom bez trvalého prístupu k používateľským informáciám. Overovanie prebieha cez viacfázový proces, ktorý poskytuje zvýšenú ochranu identity.

Tá zaručuje, že dáta zostanú v rámci tímu v bezpečí. Okrem toho bude Microsoft Teams podporovať kľúčové štandardy dodržiavania ochrany dát, ako napríklad spracovanie dát v súlade s predpismi Európskej Unie HIPAA BAA, ISO 27001, ISO 27018 a SSAE 16 SOC 1. a 2. správa.

Predbežná verzia už k dispozícii, vyšla aj aplikácia pre Windows 10 Mobile

Od stredy 2.novembra je predbežná verzia Microsoft Teams v Office 365 k dispozícii pre všetkých zákazníkov s Office 365 Enterprise alebo Business plánom. Predbežná verzia je k dispozícii v 181 krajinách a v 18 jazykoch. IT správcovia Office 365 môžu spustiť Microsoft Teams pre svoju firmu z administrátorského centra Office 365.

V rámci predbežnej verzie Microsoft vydal aj oficiálnu aplikáciu Microsoft Teams pre Windows 10 Mobile. Ako by sa dalo predpokladať, aplikácia používateľom umožňuje prístup ku komunikácii, dokumentom a ďalším veciam, ktoré sú zdielané v rámci jeho pracovného tímu.

06.11.2016

+