MojWindows

Spoločnosť Kingston tento týždeň odhalila nové šifrované USB disky IronKey D300 a IronKey D300 Managed. Určené sú skôr pre firemný sektor, kde pri úniku dát hrozí nemalá finančná ujma, no pokiaľ si na zabezpečenie svojich dát potrpíte aj vy, mohli by vás zaujať. Kingston v diskoch pritom využíva pokročilú úroveň šifrovania postavenú na funkciách, ktoré získala akvizíciou spoločnosti IronKey.

IronKey D300

Disk IronKey D300 je certifikovaný podľa normy FIPS 140-2 Level 3 a má hardvérové šifrovanie na úrovni 256 bitov v režime XTS. Vonkajšie prevedenie disku tvoria zinkový kryt, ktorý znesie ponorenie do vody až do hĺbky 1,2 metra. Za účelom fyzického zabezpečenia sú vnútorné súčasti zapuzdrené do epoxidového tela. Známky neoprávneného zásahu sú tak ľahko badateľné. Ďalšou úrovňou ochrany je digitálne podpísaný firmware. Šifrovanie a dešifrovanie sa uskutoční priamo na disku a nezanecháva žiadne stopy na hostiteľskom počítači, disk sa navyše uzamkne a preformátuje po 10 neplatných pokusoch o zadanie hesla pre ochranu pred tzv. „brute force“ útokmi. IronKey D300

USB disky IronKey D300 a IronKey D300 Managed disponujú rozhraním USB 3.0 a sú k dispozícii v kapacitách od 4 až po 128 GB. Za duo šifrovaných USB diskov si ale značne priplatíte. Ich cena sa pohybuje od 90€ až po 470€, v závislosti od kapacity.

12.10.2016

+