MojWindows

Podľa aktuálnych informácií sa Microsoft pustil do veľkej čistky svojho obchodu Windows Store. Cieľom je odstrániť nekvalitné aplikácie, ktoré nespĺňajú stanovené štandardy. Týkať sa to má jednak zverejnených aplikácií, ale aj súkromných beta verzií. Zároveň má dôjsť k zrušeniu rezervácii názvov, čo znamená, že nepublikované aplikácie nebudú mať zaručené to, že ich neskôr bude možné publikovať pod požadovaným názvom. O situácii má dotknutých vývojárov informovať mailom.

Oficiálne zásady týkajúce sa obchodu Windows Store hovoria, že aplikácia musí mať rozlíšiteľné a informatívne metadáta a ďalej musí poskytovať hodnotný a kvalitný používateľský zážitok. Okrem toho nesmie mať meno príliš podobné s inou aplikáciou, aby si ju používatelia nemohli ľahko pomýliť, prípadne aby sa nepriživovala na aplikáciách známych mien, čo je veľkým problémom. Ďalšími požiadavkami je popis aplikácie, ktorý je konkrétny a presný o tom, aké funkcie a možnosti obsahuje, unikátna ikona aplikácie, obrázok z aplikácie s užitočnými informáciami a podobne.

Odstránené budú aj aplikácie bez nastavenej vekovej kategórie

Aby to nebolo málo, Microsoft zároveň začal posielať emaily vývojárom, ktorí nemajú pri svojich publikovaných aplikáciách nastavenú vhodnú vekovú kategóriu. Všetky  takéto aplikácie budú z obchodu Windows Store automaticky odstránené po 30. septembri. Dovtedy majú všetci vývojári čas, aby informácie o aplikáciách aktualizovali a doplnili tak požadovanú kategóriu. Microsoft zaviedol nový systém vekových kategórií ešte v januári, kedy varoval, že aplikácie bez označenia kategórie budú časom odstránené.

Táto požiadavka v konečnom dôsledku pravdepodobne vyústi do odstránenia viacerých menej kvalitných aplikácií, ktoré tvorcovia prakticky od zverejnenia neaktualizovali. V kombinácii s čistkou do ktorej sa už Microsoft pustil by sa dramaticky mala zlepšiť kvalita priemerných aplikácií na ktoré používatelia vo Windows Store narazia.

Obchod

Zdroj: Neowin 1, 2

05.09.2016

+