MojWindows

Len pred pár dňami v Berlíne prebehla jedna z najväčších technologických udalostí roka – IFA 2016, a množstvo výrobcov zvučných mien tu predstavilo svoje novinky. Medzi nimi bola aj spoločnosť Lenovo, ktorá okrem iného priniesla aj svoj najnovší počin v oblasti zariadení 2v1 so systémom Windows. Ide o zariadenie s názvom Lenovo Miix 510, ktoré sa vďaka pripojenej plnohodnotnej klávesnici správa ako notebook, no v momente, kedy ju odpojíte, získavate tablet.

Lenovo Miix 510

Miix 510 obsahuje zabudovaný stoja, ktorý sa chváli ikonickým duálnym pántom s dizajnom náramkových hodiniek pozostávajúci z 280 kúskov nerezovej ocele. Práve tento pánt umožňuje stojanu prispôsobiť sa v rozsahu 150-stupňového uhla a používateľ si tak môže vybrať vyhovujúcu polohu obrazovky. Viacerými vylepšeniami mala prejsť aj klávesnica. Uvádza sa vyššia hmatová odozva a dosiahnutie prirodzeného pocitu pri písaní. V režime tabletu, teda po odpojení klávesnice, váha zariadenia dosahuje 880gramov.

Lenovo Miix 510-5

Novinka disponuje 12,2-palcovou dotykovou obrazovkou s rozlíšením 1920 × 1200 pixelov, pričom pre ovládanie nechýba ani stylus. Vo svojom tele skrýva procesor Intel Core i7 šiestej generácie, maximálne 8 GB operačnej pamäte a PCIe SSD s kapacitou až do 1TB. O grafický výkon sa stará integrovaný grafický čip Intel HD Graphics 520.

Lenovo Miix 510-6

Po stránke pripojení sa tu okrem klasiky v podobe dvojky Wi-Fi a Bluetooth nachádza aj LTE, takže je možné využívať aj mobilnú sieť. Z konektorov ponúka jeden USB Type-C, jeden USB 3.0 a 3,5mm audio combo jack. Nechýba ani čítačka pamäťových kariet, či dvojica kamier s rozlíšeniami 5 Mpx a 2 Mpx.

Lenovo Miix 510-4

Lenovo v prípade svojej novinky uvádza 7,5 hodinovú výdrž batérie, čo by malo v ideálnom prípade pokryť bežný pracovný deň. Operačným systémom je samozrejme Windows 10. V predaji sa má objaviť na prelome mesiacov október a november 2016 za cenu od 699€.

 

04.09.2016

+