MojWindows

Spoločnosť HP tento týždeň oznámila definitívnu dohodu, v rámci ktorej získa tlačovú divíziu Samsungu. Pripravovaná transakcia v hodnote 1,05 miliardy dolárov je najväčšou akvizíciou v tlačovom odvetví v histórii HP. Samsung informoval, že za rozhodnutím svoju divíziu predať stojí snaha o zameranie sa na kľúčové oblasti spoločnosti. V rámci dohody ale bude od HP kupovať tlačiarne a na kórejskom trhu ich predávať naďalej pod vlastnou značkou. Obchod má prebehnúť do jedného roka od potvrdenia zo strany regulačných úradov. Predstavených bolo aj viacero noviniek od HP.

Nové portfólio multifunkčných tlačiarní formátu A3

Spoločnosť HP predstavila celé portfólio tlačiarní formátu A3 vrátane troch platforiem PageWide a trinástich platforiem LaserJet, ktoré budú dostupné v 54 rôznych variantoch s radom voliteľných doplnkov. Platformy HP PageWide Enterprise a Pro ponúknu cenovo dostupnú farebnú tlač, ktorá je najrýchlejšia vo svojej triede a s nižšou spotrebou energie než laserové zariadenia.

Architektúra HP PageWide sa skladá celkovo z troch vymeniteľných komponentov, čo má znížiť servisné náklady. Rýchlosť tlače sa pri nových tlačiarňach pohybuje v rozmedzí od 40 do 60 stránok za minútu. Zariadenia HP PageWide Pro budú k dispozícii na jar 2017 a zariadenia HP PageWide Enterprise na jeseň 2017.

Zariadenia HP LaserJet Managed MFP budú dostupné ako multifunkčné tlačiarne s farebnou alebo čiernobielou tlačou a rýchlosťou tlače od  25 do 60 stránok za minútu. Dostupné budú na jar 2017.

Cloudové nástroje HP Smart Device Services

Ako jedna z noviniek bola predstavená aj sada cloudových nástrojov a monitorovacích možností zariadení, ktorá nesie názov HP Smart Device Services. Služba slúži na monitorovanie, diagnostiku a vykonávanie série servisných úkonov. Jej používaním sa má znížiť doba neschopnosti prevádzky zariadenia, a tým aj náklady. Medzi jej funkciami je napríklad predvídanie nutnosti opravy komponentu pred jeho zlyhaním alebo bránenie predčasnej výmene tlačovej kazety či toneru.

Nástroj Smart Device Services je podporovaný na nových tlačiarňach LaserJet formátu A3 a nových platformách PageWide Enterprise a Pro formátu A3. Kompatibilný je aj s už predávanými tlačiarňami s multifunkciami HP FutureSmart.

Zdroj: Samsung, HP

15.09.2016

+